Fontos: így változik a boltok nyitvatartása a hosszú hétvégén

Pénzcentrum2018. október 19. 11:00

Október 20-tól újra négy napos hosszú hétvégének örülhetnek a magyarok, ami megkavarhatja az előre ütemezett bevásárlásokat is. Ennek apropóján utánajártunk, miként változik a legnagyobb áruházak nyitvatartása, valamint megnéztük azt is, hogy milyen akciókkal várják a boltok az októberi hosszú hétvégén pihenni vágyó magyarokat.

Az október 23-i nemzeti ünnep idén a 43. hét keddjére esik, de mivel korábban a 22-i hétfő be lett dolgozva, ezért négy napos hosszú hétvégének örülhetünk. Az efféle hosszú hétvégék azonban könnyen megkavarhatják a családok rendes heti bevásárlását, ugyanis a boltok nyitvatartásai ilyenkor elég cifrán tudnak módosulni.

Most azonban szerencsénkre nem kell extrém változásokra számítani. A Spar és a Lidl is arról tájékoztatta lapunkat, hogy október 22-én rendes hétfői nap szerint lesznek nyitva az üzleteik, és csak 23-án tartanak zárva a boltok. Ehhez hasonlóan az Aldi és a Tesco internetes oldalán is azt lehet olvasni, hogy üzleteik csupán október 23-án tartanak zárva, minden más tehát megy a megszokott kerékvágásban.

Ennek ellenére érdemes lehet már jó előre elkészíteni a bevásárlólistát, hiszen az ünnepekkor sokan az utolsó pillanatra hagyják a szükséges termékek beszerzését, ami óriási tumultust eredményez az áruházakban. Ahhoz pedig, hogy a legoptimálisabb bevásárló lista készülhessen el, érdemes mindig tisztában lenni az aktuális bolti akciókkal, éppen ezért összegyűjtöttük az áruházak 42. heti legnagyobb akciót, hogy minél több pénz maradjon vásárlás után a pénztárcákban.

Aldi

Az Aldiban 33 százalékkal olcsóbb a csirke- vagy pulykamellsonka és a kolbásszal töltött karaj. Ugyanilyen mértékű akciónak örülhetnek az édesszájú vásárlók is, ugyanis a Pöttyös túró rudi 149 helyett 99 forintba kerül. A borok kedvelői is örülhetnek, hiszen a Cabernet Franc vagy Pinot Noir vagy Cabernet Sauvignon 400 forinttal olcsóbb ezen a héten. Aki reggelire szeretne egy kis kakaós csigát beszerezni az a 42. héten 99 forint helyett 69 forintért teheti meg, ez 30 százalékos árengedmény. 

Ennél is több Aldis akcióért fusd át a diszkont aktuális kedvezményes kiadványát!

Spar

A Sparban 29 százalékkal olcsóbban lehet Prágai sonkát venni, de 25 százalékkal olcsóbb a császárzsemle is. 29 százalékkal olcsóbban, 239 helyett 169 forintért lehet venni Mozzarella Italia-t, de majd 30 százalékkal olcsóbbak a Theodora ásványvizek (79 forint) is. Ennél is nagyobbat spórolhatunk a Felvita zöldborsón, ami 40 százalékkal olcsóbb a 42. héten, így 499 forint helyett 299-be kerül. 35 százalékos akciót csíphetünk meg az Ooops! toalettpapírján is, ami így 999 forintba kerül. Ezen felül a 400 grammos Jogobella joghurt 369 helyett, 219, míg a Frankfurti virsli 179 helyett 119 forintba kerül.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Még több Sparos akcióért lapozd át a szupermarket legújabb szóróanyagát!

Lidl

A diszkontokban 32 százalékkal olcsóbb a Toppo mirelit rántott trappista sajt, ami így 549 forintba kerül, szintén magas, 30 százalékos kedvezményt kapott ezen a héten a Dulano reggeli sertésvagdalt is, amit így 449 forintért vásárolhatunk meg. A zöldségek szerelmesei is jól járnak, ugyanis a sárgarépa 33 százalékkal kerül kevesebbe, így kilójáért 199 forintot kell kiperkálni, a kaliforniai paprika is 28 százalékkal olcsóbb, kilója így 499 forintot kóstál. Borok közül a Corte Alle Mura Chianti 25 százalékos leárazást kapott, így 1 199 helyett 899 forintba kerül, de 30 százalékos kedvezménnyel vehetünk morzsolt csemegekukoricát is, 139 forintért. 

A diszkont további akciós ajánlatait itt találod!

Tesco

A hipermarketekben brutális, 50 százalékos áron vásárolhatunk ananászt, aminek kilója 599 helyett 299 forintba kerül. De 34 százalékos engedményt kapott a zagyvaparti kolbász, és 31 százalékosat a Tesco tojás is, így előbbi 10 dekájáért 119, utóbbi darabjáért 32,90 forintot kell kifizetni. A zöldségek közül ezen a héten a zellergumó futotta a legnagyobb, 43 százalékkal olcsóbb ugyanis darabja, így 299 helyett 169 forintot kell otthagyni érte a boltban. Ezen felül a citrom 44, a kivi 40, míg a mandarin 35 százalékos árengedményt zsebelt be, így sorrendben 389 (kg), 89 (darab) és 389 (kg) forintot kell fizetni ezekért a finomságokért. 

A hiper további akcióért nézd át a Tesco 42. heti kedvezményes lapját!

Auchan

Az Auchanban 2 599 helyett 1 799 be kerül a Mizo Anikó sajt, míg a Tihany bire sajt 400 forinttal olcsóbb, vételára 2 999 forint. A Kalocsai eredetvédett őrült paprika 800 grammja 4 175 forint helyett 3 499 forintba kerül, ez -676 forintot jelent az elszámolásnál. 15 százalékkal olcsóbb az üzletekben minden Rege uborka és minden Noszlopi savanyúság. A Delikát ételízesítő 1 799 forint helyett 1 399-be kerül, amivel az ember 400 forintot spórol.

Ennél is több Auchanos ajánlatért fusd át a hiper 42. heti kiadványát!

Címkék:
vásárlás, pénzcentrum.hu, akció, boltzár, bevásárlás, nyitvatartás, október 23,