Öngyilkos akció a Tescónál: ebbe simán beleroppanhat az áruházlánc?

24.hu2018. augusztus 16. 08:31

Elképesztő akciót hirdetett az áruházlánc törzsvásárlói számára, amin akár 40 milliárd forintot is bukhat a cég. A 24.hu járt utána a számoknak.

Az akció lényege a következő: "a klubkártya használata melletti vásárlásoknál 2500 forintonként adnak matricákat, amiket be kell ragasztani egy füzetbe. Tíz matrica után 10 százalék kedvezmény jár a következő vásárlásból, húsz után pedig 20 százalék, maximum 100 ezer forintos vásárlási összegig."

A 20 százalékos kedvezmény tehát 50 ezer forintnyi vásárlás után jöhet össze, amit így az iskolakezdés előtt nem is olyan nehéz összehozni. Ha pedig kezünkben van már a 20 matrica, a következő nagybevásárláskor, ha 100 ezer forintért pakoljuk meg a kosarunkat, a pénztárnál csak 80 ezret kell fizetni. 

Magyarországon összesen 2 millió törzsvásárlója van a Tesconak, ha mindegyikük kihasználná ezt a 20 ezer forintos a kedvezményt, akkor összesen 40 milliárd forintnyi bevételkiesése keletkezne a cégnek. Ám a lap számításai szerint ezzel együtt viszont 32 százalékkal emelkedne az áruházlánc árbevétele.

Címkék:
vásárlás, Tesco, akció, kedvezmény, áruházlánc,