Olcsón árulja csúcsborát az Auchan: ezt a palackot keresd a polcokon

Pénzcentrum2018. július 27. 16:50

Napjainkra teljesen egyértelművé vált, hogy a top minőségű borokért egyáltalán nem kell vagyonokat kifizetni, a különböző hipermarketek, illetve diszkontok polcain ugyanis bőven lehet találni szakértők által is méltányolt darabokat olcsón. Ilyen például a Pierre Chanau Bourgogne AOC 2016-os palack is, mit most az Auchanban lehet megvásárolni 2 800 forintért, és a Művelt Alkoholista szerint abszolút best buy, azaz kiváló vételnek minősül.

Régóta megdőlt már az a mítosz, miszerint minőségi bort csak és kizárólag drágán lehet megvásárolni. A magyarországi hipermarketek, illetve diszkontok ugyanis időről-időre polcaikra raknak olyan, szakértők által is elismert italokat, amik magas minőségűek, az árazásuk azonban egyáltalán nem kirívó. Sőt!

Erre jó példa a Pierre Chanau Bourgogne AOC 2016, amit most 2 800 forintért lehet beszerezni az Auchanban. Jó és olcsó burgundi tehát létezik, és nem csupán a bennfenteseknek hozzáférhető - kezdi facebook bejegyzésében a Művelt Alkoholista, aki azt is megjegyzi hogy ezért a pénzért - ami pinot-ból még hazaiban is csupán belépő árkategóriának számít - egy igazi burgundit kapunk. A szakértő azt is hozzáteszi, hogy az üzlet saját márkás francia borainak sikere két tényezőn múlik: a jó évjáraton, és legalább ekkora hangsúllyal a rövid polcon eltöltött időn. E két kritériumnak pedig maximálisan megfelel a most szóban forgó bor.

Megkapó, fineszes, leköt. Világos a színe, szellős a szövése, mégsem olyan bágyadt, mint a mieink. Fanyar, felnőtt bor. Az illat inkább fűszeres, mint gyümölcsös, intenzív, élénk, friss. Kóstolva nem lágy vagy strukturálatlan; nem is savhangsúlyos, hanem csontszáraz és megfelelően tanninos. Tökéletes egyensúly, mindene a helyén, hozza a remélt élményt. 11 pont (86/100), best buy

- zárja gondolatait a borról Németi Zoltán (Octopus).

Loading...

(A boríókép illusztráció.)
Címkék:
vásárlás, bor, pénzcentrum.hu, hipermarket, auchan, szakértő, művelt alkoholista, topbor, csúcsbor,