Nemet mondott az Aldi a rezsire: így csinálták, legálisan

Pénzcentrum2018. július 3. 14:03

Az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. háztartási naperőművet helyezett üzembe soproni üzleténél. A vállalat ezzel tovább csökkenti a működéséből származó CO2-kibocsátását.

Az ALDI Magyarországon újabb lépéssel került közelebb az ALDI DÉL vállalatcsoport nemzetközi klímastratégiájának célkitűzéseihez.

A cégcsoport leányvállalatai ugyanis 2020-ra valamennyi országban az eladótéri négyzetméter arányában 30 százalékkal csökkentik az üvegházhatású gázok kibocsátását a 2012-es bázisévhez képest.

A vállalás - amely másfélszerese az Európai Unió 2020-ra kitűzött 20 százalékos csökkentési céljának - teljesítése érdekében 2017-ben az ALDI Magyarországon - a kiskereskedelmi láncok közül elsőként - teljes üzlethálózatával és logisztikai központjával zöldáramra állt át, ebben az évben pedig klímavédelmi projektek támogatásán keresztül karbon-semlegessé vált a hazai működése.

2018 nyarán a vállalat tovább csökkenti karbonlábnyomát: július 2-án üzembe helyezte az ALDI első magyarországi naperőművét. Az első háztartási naperőmű napelemei a soproni üzlet tetején kaptak helyet. A rendszer összesen 50 kWp teljesítményű. A vállalat célja, hogy a megtermelt villamos energiát az üzlet saját energiafelhasználásának csökkentésére fordítsa.

A számítások szerint ez a háztartási méretű naperőmű éves szinten a soproni üzlet 2-3 havi villamosenergia fogyasztását termeli meg.

A vásárlókat az üzletbe lépéskor egy kijelző fogadja, amely az addig megtermelt energiamennyiségről és az ezáltal megtakarított CO2 kibocsájtásról tájékozta őket.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az ALDI tervei szerint a következő naperőművet a budaörsi, Kandó Kálmán utcában található üzlet tetején helyezi üzembe várhatóan még a nyár folyamán. A terv ennél az üzletnél is az üzlet saját fogyasztásának csökkentése a megtermelt energiával.

Címkék:
vásárlás, rezsi, aldi, rezsicsökkentés, környezetvédelem, naperőmű,