Egekben a fővárosi panelek ára: további drágulásra lehet számítani

Pénzcentrum2018. július 2. 18:30

Az első féléves adatok szerint tovább folytatódik az élénkülés a lakáspiacon, szakemberek további drágulást jósolnak.


Az ingatlanok négyeztméterára és az adásvételek száma is emelkedett a Duna House adatai szerint.

A fővárosban még mindig a panellakások ára növekedett a legnagyobb mértékben, az átlagos négyzetméterár már elérte a 400 ezer forintot.

Az idei első félévre több mint 77 ezer tranzakciót becsülnek a szakemberek, ami a tavalyinál erősebb éves forgalmat jelez előre.

Finanszírozást keresel? A Pénzcentrum lakáshitel kalkulátorával a magyar bankok lakossági hiteltermékeit hasonlíthatod össze, legyen szó lakásvásárlásról, építkezésről, felújításról, vagy épp szabad felhasználású jelzáloghitelről. Találd meg Te is a számodra legjobb konstrukciót!

Ingatlanpiaci szakemberek és a Magyar Nemzeti Bank előrejelzésében is erre az évre 10-12 százalékos áremelkedéssel számoltak az elemzők, amely az első féléves adatok alapján várhatóan teljesülni fog. A budapesti téglalakások esetében az 5 százalékos áremelkedésnek köszönhetően jelenleg 541 ezer forint az átlagos négyzetméterár. A legdrágább lakásokat továbbra is a V. kerületben találhatjuk, itt 914 ezer forint volt átlagosan egy négyzetméter 2018 első felében.

Címkék:
vásárlás, ingatlan, panel, drágulás, ingatlan ár,