Emiatt már soha többé nem kell bankban menni: mutatjuk az újítást

Pénzcentrum2018. május 13. 09:00

Gyorsan népszerűvé vált az egyik magyar bank készpénzbefizetős ATM-jei, az új automatákon keresztül az idei első negyedévben 252 ezer alkalommal összesen 75,6 milliárd forintot fizettek be az ügyfelek.

A K&H Bank közleménye szerint a bank elérte a teljes lefedettséget a készpénz befizető ATM-ek tekintetében. Ez azt jelenti hogy az idei első negyedév végén 206 befizetős ATM-je volt a banknak, ezekből 202 található bankfiókban.

Az ATM-es befizetések száma idén márciusban ráadásul már megközelítette a bankfiókos befizetésekét. Az automatás készpénzbefizetések sikerével párhuzamosan a bankfiókok továbbra is kulcsszerepet játszanak, de egyre inkább a személyes tanácsadásra koncentrálhatnak. A bank tapasztalatai szerint a lakossági ügyfelek ugyanis a pénzügyi tanácsokért továbbra is a bankfiókokat választják.

Budapesten és vonzáskörzetében a legkedveltebb ez a fajta szolgáltatás, de egyre többen használják a vidéki régiókban is. Az egy főre jutó átlagos befizetés is nőtt: míg 2017 első negyedévében 287 ezer forint volt, addig 2018 ugyanezen időszakában közel 300 ezer forintra rúgott, ami több mint 4 százalékos növekedést jelent

- mondta el Rajna Gábor, a K&H lakossági értékesítési igazgatója, aki azt is hozzátette, hogy a nagyobb összegeket jellemzően a kis- és középvállalkozások fizetnek be, a lakossági ügyfeleknél az alacsonyabb összeg dominál.

Címkék:
vásárlás, pénzcentrum.hu, készpénz, ATM, kh,