Újabb CBA-k zárnak be: mutatjuk, mik nyílnak helyettük

Pénzcentrum/Portfolio2018. április 12. 09:00

Újabb CBA-üzlethelyiségeket ad át versenytársnak üzemeltetésre Baldauf László visszavonuló CBA-vezér. A Portfolio értesülése szerint ezúttal Spar nyílik majd az üzletekben.

Három CBA-bolt hamarosan Sparként üzemel tovább, ami azt jelzi, hogy Baldauf László folytatja a kivonulását a hálózatból - tudta meg a Portfolio. A milliárdos CBA-alapító kivonulása már tavaly elkezdődött, aki - habár a hazai cégek megerősítését szeretné -, a Lidl után most a Sparnak adja át boltjainak üzemeltetési jogát. A lap információi szerint több CBA-vezér is a kivonulási lehetőségeket "nézegeti", de ezt a CBA cáfolta.

Baldauf László, a CBA egykori elnöke, jelenleg tiszteletbeli elnöke erdőkertesi boltjától, a budapesti Andrássy útitól, valamint egy harmadik, szintén pesti üzletétől válik meg ezúttal, amelyek hamarosan Spar-ként nyithatják meg kapuikat. Baldauf szisztematikusan "zárja be" a CBA boltjait, még tavaly adta át a Lidl-nek a legjobb üzleteinek üzemeltetési jogát.

A mostani három üzlet átvétele kapcsán a Portfolio megkereste a Spart is, akik kérdésünkre közölték, hogy "természetesen ahogy a múltban, úgy a jelenben sem zárkózunk el újabb akvizícióktól - amennyiben ilyenekre lehetőség nyílik - hiszen hosszú távon elkötelezettek vagyunk a magyar vásárlók iránt".

Címkék:
vásárlás, élelmiszer, CBA, bolt, spar, üzlet,