Menő olasz kajákra csapott le a hatóság: förtelmes állapotok a kereskedőnél

Pénzcentrum2018. április 11. 10:10

Egy fővárosi, elsősorban Olaszországból beszerzett élelmiszereket forgalmazó cég raktárhelyiségeiben tartottak ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei. Az ellenőrök a helyszínen összesen több mint 4700 kg terméket vontak ki a forgalomból, amelyek között jelentős mennyiségben voltak lejárt, illetve jogellenesen meghosszabbított lejáratú, hamisított élelmiszerek.


2018 márciusában egy fővárosi élelmiszer-forgalmazó vállalkozás raktárhelyiségeiben tartottak ellenőrzést a Nébih szakemberei. Az élelmiszer-vállalkozás elsősorban Olaszországból beszerzett élelmiszerek forgalmazásával foglalkozott.

A raktárhelyiségekben az ellenőrök jelentős mennyiségű lejárt élelmiszert találtak. Emellett azt tapasztalták, hogy számos élelmiszer eredeti - az ellenőrzés időpontjában már lejárt - minőségmegőrzési idejét meghosszabbították a termékek magyar nyelvű címkéjén.

A termékek között akadt olyan is, melynek eredeti minőségmegőrzési idejét eltávolították, így a magyar nyelvű címkén feltüntetett lejárati dátum nem volt ellenőrizhető.  Az élelmiszer-vállalkozás a termékek eredetét igazoló, a nyomon követhetőséget biztosító dokumentációval sem rendelkezett.A szakemberek ezért az eljárás során 142 tételt, összesen 4766,698 kg élelmiszert vontak ki azonnali hatállyal a forgalomból. Az eljárás és a bírság kiszabása folyamatban van.

Rövid internetes keresés utána egyébként rábukkantunk a balzanofood.com nevű oldalra, aminek a kapcsolat menüpontjára kattintva az 1103 Budapest, Kazah utca 8. jelenik meg, ahol a NÉBIH feltárta a visszaéléseket. Ennek ellenére a cég webshoppja továbbra is elérhető, és hirdet olyan termékcsoportokat, amik szerepelnek a több mint 4 tonna kivont élelmiszer között is.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Címkék:
vásárlás, pénzcentrum.hu, nébih, olasz, olaszos,