Figyelem! Durván változik a magyar boltok nyitvatartása

Pénzcentrum2018. március 26. 16:05

Újabb négy napos hosszúhétvége elé néz az ország. A boltok azonban rövidebb nyitva tartással számolnak, úgyhogy nagyobb forgalomra kell készülni a hét végéhez közeledve. A boltok pedig ekképpen lesznek nyitva.

Az üzletek nyitvatartása a húsvéti időszakban a következők szerint alakul - tájékoztat az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ):

  • Március 30. péntek: az üzletek zárva lesznek
  • Március 31. szombat: szokásos rendnek megfelelő (egyes kisebb üzletek, iparcikk boltok zárva lesznek)
  • Április 1. vasárnap: az üzletek zárva lesznek
    Április 2. hétfő: az üzletek zárva lesznek

A zárvatartási időszakban március 30. és április 1-2. a jogszabályok alapján nyitva tartó kivételek:

  • benzinkutak
  • az ügyeleti rend szerint működő gyógyszertárak
  • önálló virágboltok
  • újságosok
  • édességboltok
  • a vendéglátó- és szórakozóhelyek
  • kisebb, jellemzően nonstop üzemelő boltok, illetve a trafikok, amennyiben maga a tulajdonos vagy a családtagja áll a pult mögé (a kifejezetten a húsvét alkalmából rendezendő vásárokon, fesztiválokon az alkalmazottak is beállhatnak árusítani, mivel ezeket a programokat az ünnepekre szervezik, vagyis rendeltetésük indokolja)

Április 3-tól, keddtől a szokásos rendjüknek megfelelően fogadják az üzletek a vásárlókat. A nyitva tartás változásáról az üzlet bejáraton kifüggesztett felirattal tájékoztatni kell a vásárlókat.

Előreláthatóan a következő napokban az ünnepek előtt szokásos hosszabb sorállás várható, különösen szerdán és csütörtökön, de a szombati nap is kiemelkedő forgalmú lesz.

Sok család ugyan elutazik a hosszú hétvégén, de sok turista is érkezik ebben az időszakban, akik a boltokban is sokat költekeznek,

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az OKSZ egyébként a tavalyinál nagyobb húsvéti forgalomra számít, az ünnephez kötődő élelmiszerköltekezés (sonka, csokoládé, tojás, sütéshez-főzéshez valókból, italféleségekből) túllépheti az 50 milliárd forintot, de például a játékvásárlás, vagy a tavaszi jobb időjárással összefüggő költekezés is megugrik (szabadidő, kirándulás, kertészkedés, lakásfelújítás, tavaszi ruhatár).

A teljes kiskereskedelmi forgalom 100 milliárd forintnál is nagyobb összeggel bővülhet márciusban a januári-februári költekezéshez képest. Tovább nő a kiskereskedelmi forgalom 2018-ban is, a húsvét az első időszak, amikor a januári, februári időszakot követően fellendül a forgalom.

Címkék:
vásárlás, pénzcentrum.hu, húsvét, ünnepek, nyitvatartás, boltok,