Eladják az óriás mobilcéget: mi lesz így a magyar telenorosokkal?

Pénzcentrum/Portfolio2018. március 21. 12:30

Ma jelentette be a Telenor, hogy a magyar, a bolgár, a szerb és a montenegrói mobilcégét eladja a cseh PPF csoportnak. Úgy tűnik, hogy egyelőre marad a Telenor márkanév.

Ha abból indulunk ki, hogy mi szerepel a Telenor és a PPF közleményeiben, akkor sok változásra egyelőre nem kell készülniük a Telenor magyarországi ügyfeleinek.

A Telenor mai közleményében a Telenor Magyarország vezérigazgatója, Alexandra Reich azt hangsúlyozta, hogy a tranzakció semmilyen hatással nem lesz a cég ügyfeleire és helyi partnereikre, és a mobilcég a továbbiakban is a megszokott módon folytatja az üzleti működését.

A PPF közleményében pedig azt írja, hogy 2021 első félévéig, vagyis még közel 3 évig használhatja a Telenor márkanevet, vagyis akár még évekig nem kell, hogy átnevezzék a négy operációt a régióban.

A cseh befektető arról is ír, hogy már jó ideje célja, hogy a Európa egyik meghatározó, közepes méretű távközlési szolgáltatójává váljon, a mostani tranzakcióval pedig közelebb kerültek ehhez a célhoz, ez alapján az is elképzelhető, hogy a most megszerzett távközlési cégeket egyben tartaná meg a PPF, vagyis nem darabolnák fel és adnák el befektetőknek.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Arról egyelőre nincsenek információk, hogy az új tulajdonossal változnak-e a tarifacsomagok.

Címkék:
vásárlás, pénzcentrum.hu, mobil, mobilcég,