Népszerű reggeli fölött törtek pálcát: még a pizza is egészségesebb lehet

Pénzcentrum2018. március 2. 16:00

Amikor este pizzát eszel, sokszor marad reggelre egy-egy szelet. Ha eddig azért nem etted meg reggelire, mert egészségtelennek tartottad, akkor ezt az akadályt most elhárítjuk. Körülbelül ugyanannyi energia van egy szelet pizzában, mint egy tál gabonapehelyben, s mivel a tészta jellemzően kevesebb cukrot, de több fehérjét tartalmaz, ezért kiegyensúlyozottabb étkezéshez vezet.

Másképp gondolkodsz mostantól a reggelire megmaradt száraz szelet pizzáról.

... egy átlagos szelet pizza és egy tál gaponapehely zsíros tejjel nagyjából ugyanannyi kalóriát tartalmaz

- nyilatkozta Chelsey Amer dietetikus a Daily Meal portálnak. Bár a pizzát egyáltalán nem tekinthetjük egészséges ételnek, amikor a cukrosabb gaponapelyhekkel hasonlítjuk össze, arra a meglepő eredményre juthatunk, hogy a tészta, fehérjetartalma miatt, sokkal tovább nyújtja a jóllakottság érzését.

A legtöbb gaponapehely ugyanis tele van cukorral, ami miatt fogyasztása előbb-utóbb előidézheti azt a levert állapotot, amit magas szénhidráttartalmú ételek fogyasztása után sokan éreznek, amikor a cukorbevitel által kiváltott kellemes állapot elmúlik.

Mindemellett fontos fejben tartani, hogy más, egészségesebb forrásokból is bevihetünk szervezetünkbe fehérjét és szénhidrátot is, nem kell rögtön pizzát rendelnünk.

(via indy100)

Címkék:
vásárlás, energia, reggeli, kalória, pizza,