Hol élünk? Itt a legszegényebbek vásárolják a legdrágább árukat

Pénzcentrum2018. február 1. 10:00

A legszegényebbek közül sokan kénytelenek megvenni a drágább élelmiszereket - derült ki a Házon Kívül szerda esti adásából.

Csak az Ormánságban 15 olyan település van, ahol egyáltalán nincsen bolt, ahol a helyiek vásárolhatnának. Busz pedig általában 3-4 óránként jár, és a lakosok biciklivel sem indulnak neki a legközelebbi városnak, ahol egy-egy áruházban jóval olcsóbban szerezhetnék be az élelmiszereket.

Így maradnak a falvakat járó mozgó boltok. Az RTL Klub stábja egy 130 lelkes Baranya megyei faluban, Siklósbodonyban forgatott ahol már évek óta nincsen kisbolt, ezért a helyiek (gyors számítások alapján)

az alapvető élelmiszereket 40-60 százalékkal drágábban tudják megvenni helyben, mint egy bevásárlóközpontban.
Loading...

Régebben egyébként volt kisboltja is a falunak, ám ott sokan hitelre vásároltak a helyeik közül, ami egy időn belül sok feszültséget szült, és a bolt csődbe ment. A településen iskola és óvoda sincs, ezért a gyerekek szállítását falugondnoki járattal oldják meg, ami hónap elején, fizetéskor felnőtteket is visz bevásárolni (ha összegyűlik elég ember) a közeli város(ok)ba, hogy ott olcsóbban kijöjjenek a pénzükből.

Címkék:
vásárlás, pénzcentrum.hu, élelmiszer, mozgóbolt, kisbolt,