Karácsonyi hajrá: ezekért a játékokért állnak sorban most az Aldiban, Lidlben

Pénzcentrum2017. december 15. 14:14

Alig több mint egy hét van karácsonyig, így az ajándékvásárló dömping lassan a végéhez közeledik. Nem árt tehát sietni és nem a legvégére hagyni a meglepetések beszerzését. Jó hír ugyanakkor, hogy a már évek óta slágertermék játékok a nagy áruházak polcairól is simán beszerezhetők, úgyhogy csak arra kel figyelni, hogy egy-egy nagybevásárlást úgy ejtsünk meg, hogy a fiatalok ne hemzsegjenek körülöttünk.  A Pénzcentrum pedig segítségképp összegyűjtötte, hogy milyen játékakciókkal készülnek a boltok karácsony előhetében.

Előzetesen becslések szerint idén majd 100 milliárd forintot tesznek a kereskedők zsebébe a magyarok a karácsonyi ajándékozásra készülődve. A legfrissebb kutatások tükrében pedig kijelenthető, hogy a játékok beszerzése nagyon szorosan ott lohol az éllovas parfümériák mögött, a lakosság több mint 60 százaléka vásárolja.

Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a játékpiac rendkívül kényes terület, már ami a fogyasztóvédelmi szempontokat illeti. Nagyon oda kell hát figyelni, hogy mit adunk a gyerek kezébe, hiszen az megannyi olyan veszély leselkedhet rá, amire nem is gondolnánk. Éppen ezért mindig célszerű komolyan utána járni egy-egy játék termékútjának és betartani a korhatárra vonatkozó ajánlásokat.

JÓL JÖNNE 300 EZER FORINT?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb gyorskölcsönt. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban 300 ezer forintos hitelösszeget, és 36 hónapos futamidőt adtunk meg. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a CIB Bank nyújtja (THM 11,73%), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank (THM 13,81%) ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Cofidis, a Budapest Bank, illetve a Providentgyorskölcsönét is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

A fizikai veszélyek mellett különösen érdemes hangsúlyt fektetni a játékok gyerekekre gyakorolt lelki hatásokra is, és célszerű olyan termékek közül válogatni a fa alá, amik elősegíti a fiatalok szellemi fejlődését. Ennek apropóján a Pénzcentrum alig egy hónapja készítettinterjút dr. Nuridsány Eszter, gyermek- és ifjúságpszichiáterrel, hogy melyek azok a játékok, amik hozzájárulnak a fiatal generációk lelki kibontakozásához. Ebből kiderül, hogy a legfontosabb tulajdonságok egyike egy játékkal kapcsolatban, hogy az kreativitásra sarkallja felhasználóját, ezzel már gyerekkorban megalapozva olyan készségeket, amiket aztán később, felnőtt korban sikeresen lehet majd használni.

Slágertermékek révén a vásárlók jószerivel szinte minden sarkon belefuthatnak valamilyen játékkereskedésbe, sőt az internetes rendelések is egyre nagyobb darabot hasítanak ki maguknak. A statisztikákat megvizsgálva ugyanakkor a játékpiac 20-30 százalékát bizony a nagyáruházak bonyolítják. Éppen ezért megnéztük, hogy milyen akcióra számíthatnak azok a vásárlók, akik a heti bevásárláshoz kényelmesen hozzácsapnák a játékok beszerzését is.

Aldi

Az Aldiban, mint minden más üzletben nagyon kapósak decemberben a Star Wars fémjelezte játékok. A Lego Yoda Jedi StarFighter például 7 999 forintba, míg a filmek miliőjét idéző könyv 3 499-be kerül. Kisebb keretből is lehet azonban menő dolgokat beszerezni egy filmes kártyacsomag például 399, míg egy műanyagpohár 299 forintba kerül. Az áruház fából készül, igen komplex játékokat is ajánl, így például a Kisbolt játékszett 17 990 forintba kerül, de lehet kapni különböző mese DVD-ket is 990 forintért. Az Unico építőkockákért pedig 3 399 forintot kell a diszkontban hagynunk.

KATT: Ha még több akciós ajánlat érdekel az 50. hétről nézd meg az Aldi eheti akciós kiadványát!

Tesco

A Tescoban az év sikerkönyveit most 30 százalékkal olcsóbban lehet megvásárolni. A klasszikus Jenga társasjáték 50 százalék engedménnyel 2 990 forintért várja a vásárlókat. A társasjátékok kedvelőinek pedig a Monopolyk különböző kiadványait 30 százalékkal olcsóbban kínálja a bolt. Az elmúlt év nagy meserajongói vásárolhatnak Aranyhaj vagy Elsa Fodrászfejet 4 190 forintért, de van itt Hot Wheels pálya szett is 36 százalékos engedménnyel 5 990 forintért. A képregény fanatikus gyerekeknek is lehet bombajó ajándékokat halászni, a Bosszúálló és Pókember figurák például 40 százalékkal olcsóbban várják az érdeklődőket.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

KATT: Ennél is több játékajánlatért lapozd át a Tesco aktuális akciós kínálatát!

Auchan

Az Auchanban a Monopoly Junior Forzen 3 490 forintba kerül, míg az Extreme Activityért 7 990, a Szabadulószoba társasért pedig 10 999 forintot kell kiperkálni. Egy Jégvarázs Elza éneklő baba pedig 50 százalékos engedménnyel 7 450 forintért keresi leendő gazdáját. Egy My Little Pony Divatkifutóért pedig 2 990 forintot kell kicsengetni, ez ráadásul 5 ezer forinttal kevesebb mint az eredeti ár. Az áruház fantáziáját elengedve gondolt a vadabb fiatalokra is, és 18 990 forintos áron árul kamerával felszerelt és VR szemüveggel piacra dobott drónt.

KATT: Az Auchan további akcióiért fusd át az áruház legújabb akciós kiadványát!

Lidl

A Lidlben a Lego építőjáték-készlet  4 599 forintba, míg a 3D fa kirakójáték 699 forintba kerül. Az XXL Plüssjátékokat 4 990, míg egy Játék Parkolóházat 7 499 forintért kínál a diszkont. Az igazán nagy álmodozóknak azonban egy komplett Játék Konyhát 10 999 forintért, Játék Gyermekhangszereket pedig 6 999 forintért lehet beszerezni.

KATT: Ennél is több karácsonyi ajánlatért nézd meg a Lidl Ajándék Katalógusát!

Interspar

Az Intersparban a Legocity Vitorláshajó mentése és a Havasi üdülőhely szettekért 5 999 forintot kell fizetni. Míg egy Star Wars Köztársasági harcitank Lego 20 százalékos engedménnyel 7 9990 forintért kerülhet a fa alá. A robotok szerelmesinek jó választás lehet a Claw Raptor RC autó 24 999, a Csillagok Háborújás E8 robot pedig 12 990 forintért. A Silverlit MacroBot robot pedig 13 999-ért vár a polcokon. Az igazán gondoskodni vágyó gyerekeknek pedig Hatchimals tojásban cseperedő állatkákat lehet vásárolni 19 999-ért.

KATT: Az Interspar további játékajánlataiért fusd át az egész játékkatalógusukat!

Címkék:
vásárlás, pénzcentrum.hu, karacsony, akció, játék, ajándék, karácsonyi ajándék, ios játékok, vr szemüveg,