Új hűtőt vennél? Így olcsón megúszhatod!

MTI2017. december 7. 17:02

Több mint négyszeresére, az eredeti 600 millió forintról 2,6 milliárd forintra emelte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a háztartási nagygépek cseréjének támogatására szánt keretösszeget - közölte a tárca. Ez azt jelenti, hogy minden sikeres pályázó megkapja a 25-45 ezer forint közötti támogatást az energiahatékony hűtő- vagy fagyasztókészülékek, mosó- és szárítógépek beszerzéséhez.

A keretösszeg megemelésével több mint 61 ezer család cserélheti le háztartási gépeit, így további 12-20 ezer forinttal csökkenhetnek a háztartások éves rezsikiadásai - idézi az NFM csütörtöki közleménye Szabó Zsoltot, a tárca fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkárát. Elmondta: a pályázatok elbírálása a végéhez közeledik, várhatóan karácsonyig lezárul, a döntésről minden pályázó e-mailes értesítést kap.

JÓL JÖNNE 300 EZER FORINT?
Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb gyorskölcsönt. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban 300 ezer forintos hitelösszeget, és 36 hónapos futamidőt adtunk meg. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a CIB Bank nyújtja (THM 11,73%), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank (THM 13,81%) ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Cofidis, a Budapest Bank, illetve a Provident gyorskölcsönét is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Az államtitkár az Otthon melege program másik két, párhuzamosan zajló alprogramja kapcsán arra hívta fel a figyelmet: ha a támogatói okirattal rendelkező pályázó a beruházást már elvégezte, és most benyújtja a kiírásnak megfelelő, hiánytalan elszámolását, akkor az elnyert támogatást még idén kifizetik neki.

A 2017-ben a fűtési rendszerek korszerűsítésére és a gázkonvektorok cseréjére elindított alprogramokra összesen mintegy 5 ezer pályázat érkezett. A megtakarítás éves összege korszerű gázkonvektor beszerzése esetén csaknem 50 ezer forint lehet, egy kazáncserével pedig elérheti a 100 ezer forintot.

Címkék:
vásárlás, nfm, hűtő, mosógép, otthon melege program, mosógépcsere,