Milliárdokat vásárolunk el karácsonykor

Népszava2017. december 4. 09:32

Sokan már a november végi fekete pénteken megvették a karácsonyi ajándékokat, de decemberben is rengeteg pénzt hagy az üzletekben a magyar vásárló. Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára vasárnap, a köztévében azt mondta, a szövetség idén 100 milliárd forintos ajándékvásárlással számol.

Ugyan sokan már a november végi fekete pénteken beszerezték a karácsonyi ajándékok egy részét, ettől függetlenül még erős marad a decemberi költekezés a most kezdődő karácsonyi ajándékvásárlási időszakban - mondta Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára vasárnap a köztévében. Az ajándékokat tekintve hatalmas a kereslet a játékok és könyvek iránt, a két termékkörnél a decemberi költés a teljes éves forgalom 40-45 százalékát is eléri.

A kereskedelmi szövetség idén 100 milliárd forintos ajándékvásárlással számol, ami több mint a tavalyi volt. A főtitkárt idézve a Népszava azt írja,  idén is lesznek vásárlási akciók, de az igazi nagy leárazás várhatóan két ünnep között, illetve januárban lesz.

Címkék:
vásárlás, karacsony, élelmiszer, ajándék,