Filléres kedvencüktől búcsúzhatnak a magyar vásárlók: 100 év után kerül le a polcokról

Pénzcentrum2017. november 22. 17:05

Január 1-től megszünteti a csererendszerű patronok árusítását a Liss Kft. - derül ki a vállalat honlapján kihelyezett tájékoztatóból. A jelenlegi csererendszerű patronokat 2018. március 31-ig vásárolják vissza az értékesítőhelyeken. Ez azt jelenti, hogy jelenlegi formájukban eltűnnek a magyar háztartásokból a szóda- és habpatronok. Aggódni természetesen nem kell, az eldobható patronok forgalmazása nem szűnik meg.

Jelentős változtatásra szánta el magát a Liss Patrongyártó, Töltő és Forgalmazó Kft. A jól ismert, jelenlegi csererendszerű patronokat már csak december 31-ig értékesíti a vállalat. A cég honlapján elhelyezett tájékoztató szerint a patronnal készített szódavíz tradíciója közel 100, míg a habpatroné 50 éves múltra tekint vissza.

A csererendszeres termékeket felváltó újabb, egyszer használatos patronok gáztöltete nagyobb lesz (6 g helyett 8 g), illetve biztonságosabb zárást is ígér a gyártó. A visszaváltható, 10 darabos doboz jelenleg 326 forintba, míg az 5 darabos habpatron 316 forintba kerül. Ezzel szemben az új típusú patronok dobozonkénti ára 999 forint lesz a szódapatron, és 1290 forint a habpatron esetében. Ez azt jelenti, hogy a régi technológia lecserélődése jelentős áremelkedéssel is jár.

A változással kapcsolatban megkereste a Liss Kft-t a Magyar Konyha, akiknek Bakó Éva, a cég marketing-reklámvezetője elmondta, hogy az 1990-es évektől egészen mostanáig csökken a patronvásárlási mennyiség. Ennek következtében a csererendszerű patronok gyártása gazdaságtalanná, egyúttal fenntarthatatlanná vált. Mindezek következtében a több mint 50 éves múlttal rendelkező csererendszerű (betétdíjas) szóda- és habpatronok gyártását 2017. december 31-el megszüntetik.

A Liss döntése egészen biztosan sokakat érint azok közül, akik még rendszeresen vásárolják a csererendszerű patronokat, hiszen Magyarországon ők az egyik legismertebb szifon- illetve patrongyártó vállalat.

PÉNZRE VAN SZÜKSÉGED?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban ezúttal 1,5 millió forintos hitelösszeget, és 7 éves futamidőt adtunk meg. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót az MKB Bank nyújtja (THM 11,43%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank ajánlata (THM 11,73%) sem. Emellett érdemes még megemlíteni az Erste Bank, és a Budapest Bank személyi kölcsön konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.
Címkék:
szódaszifon,