Luxus a köbön: ilyen műalkotásokkal dekorálja ki otthonát a magyar elit

Pénzcentrum2017. október 22. 13:02

Fotóaukciót szervez a BÁV október 31-én. Ha most mélyen a zsebedbe nyúlsz, a falra akaszthatod Yoko Ono vagy Kodály Zoltán portréját, ráadásul André Kertésztől is vásárolhatsz fotót, akiről Elton John azt állítja, hogy a 20. század legfontosabb fotóját készítette el. Nézzük, mennyiért, mit kapsz.

Október 31-én fotóaukciót szervez a BÁV Budpapesten. melyen 83 hazai fényképész, kétszáznál is több fotójáért versenyezhetsz. A művészek között fellelhető André Kertész, Ata Kandó, Lucien Hervé, Francis Haar, Paul Almásy és Suzanne Szász is, akik mind külföldön is befutottak, alkotásaik pedig meglehetősen magas összegekért cserélnek gazdát különböző aukciókon.

Mi? Aukció?

Az aukció egy olyan értékesítési forma, ahol licitálni lehet egy-egy eladandó termékre, műalkotások eladásakor széles körben alkalmazzák. Folyamata több fajta lehet, a BÁV fotóaukcióján egy tárcsát kell majd kiváltani, és ennek segítségével, egyre emelkedő összegeket lehet ígérni (fizetni) egy adott műalkotásért. A végső ár akkor alakul ki, amikor már csak egy ember tartja az árat, tehát mindenki más kiszállt a versenyből. A fotóaukción 100 és 200 ezer forint között tízezer, kétszázezer és félmillió között húszezer, 500 ezer és egymillió forint között pedig ötvenezer forintos lépcsőkben emelkednek majd az árak.

A BÁV, a Pénzcentrumhoz eljuttatott sajtóanyagában öt képet emelt ki, ezeket és áraikat a lenti galériára kattintva nézheted át.

Címkék:
vásárlás, aukció, báv, magyar,