Hivatalos: a Tesco magyarországi jövőjéről vallott a cég

Pénzcentrum2017. október 2. 09:37

Egy reggeli sajtóhír szerint a Magyarországról való kivonulás mellett dönthet a Tesco a kialakult bér- és sztrájkhelyzet miatt. Az értesülést azonban közleményben cáfolja a cég.

Forrong a levegő a Tesco körül. Nemrég sztrájkhullám söpört végig hazánkban az áruházlánc boltjain, Lengyelországban pedig a munkát lassították a dolgozók. Itthon továbbra sincs megegyezés a dolgozói bérekről illetve a munkavállalói létszámról, a szakszervezeti egyeztetések ma folytatódnak.

Reggel arról írt a Magyar Idők, hogy amennyiben tovább feszítik a húrt a közép-európai munkavállalók, 2018. március után értékesíteni fogják a magyar, cseh, szlovák és lengyel áruházakat működtető Tesco Europe céget, akár a vállalat egységének megbontásának árán is. A lap névtelen londoni forrásra hivatkozva azt írta, hogy a vállalat terveiben egyáltalán nem szerepel, hogy bővítsék a leányvállalati dolgozói létszámot, hazánkban épp a folyamat ellenkezőjét, 250 fő elbocsátását tervezik.

A megjelent hírekre reagálva azonban a Tesco magyarországi sajtóosztálya közölte, hogy a Tesco továbbra is elkötelezett a hosszú távú és fenntartható magyarországi és közép-európai működés mellett.
Címkék:
vásárlás, Tesco, sztrájk, kivonulás,