Mindenkit regisztrálni fognak, aki lottózik

Világgazdaság2017. szeptember 15. 18:00

Az állami Szerencsejáték Zrt. regisztrálni fogja azokat, akik játszanak náluk. Ezt az úgynevezett játékoskártyákkal oldják meg, első körben 700 ezer ilyen kártyát már meg is rendelt a cég - írja a Világgazdaság.

Cselovszki Zoltán, a társaság általános vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a vállalat a pénzmosás elleni törvénynek való megfeleléssel összefüggésben játékoskártyát is bevezet. Október elejére várható az a kormányhatározat, amely a piacra lépés előfeltétele a Szerencsejáték Felügyelet engedélye mellett. Ezután leghamarabb novemberben kezdődhet meg a játékoskártyák terítése, első körben 700 ezer kártyát tervez a társaság, ebből a legelső ütemben 150 ezret. A játékosok ezt a tervek szerint ingyen kapják, bár - a lap számítása szerint - a játékoskártyáknak csak az anyagköltsége 980 millió forint.

A nap folyamán reagált a hírre a Szerencsejáték Zrt. is:

"A Játékoskártya szolgáltatásunkkal elsősorban a hagyományos földi hálózatban játszó játékosaink számára tervezünk kényelmi szolgáltatásokat nyújtani. A Játékoskártya kiváltása teljesen önkéntes alapon történik, valamint díjmentes és a hagyományos földi hálózatban egyetlen terméknél sem lesz kötelező a használata. A bevezetésre kerülő kényelmi szolgáltatások révén elérhetővé válik majd játékosaink számára kedvenc lottószámaik megjegyzése, az automatikus nyereményértesítés, sőt a nyereménykiutalás is. A Játékoskártya használatával fokozódik a játékosok biztonsága, hiszen elveszett nyertes szelvényeik után járó nyereményüket kártya nélkül más nem veheti át. A Játékoskártya révén a kártyabirtokosok egyedi akciókban, promóciókban is részt vehetnek majd. A játékoskártya bevezetése a Szerencsejáték Zrt. felelős játékszervezési tevékenységét is támogatja, mivel a kártya önkorlátozási funkcióval is rendelkezik.
A Játékoskártya első körben saját lottózóinkban és kiemelt partnereinknél lesz elérhető, és egy papír alapú regisztrációs űrlap kitöltése után kapják meg a játékosok, akik rögtön használhatják is azt szelvényeik feladásakor."

Címkék:
vásárlás, lottó, szerencsejáték, regisztráció, szerencsejáték felügyelet,