Durva áremelés jön: már nem sokáig lesznek ilyen akciók a diszkontokban

Pénzcentrum2017. szeptember 15. 15:02

Hetek óta arról cikkezik a hazai sajtó, hogy nehéz helyzetben vannak a sütőipari vállalkozások. Az ágazati nyereség ugyanis nulla körüli, hatalmas a munkaerőhiány, több ezer pék hiányzik Magyarországról. Az ágazat szereplői tehát lépéskényszerbe kerültek. Mindez a legoptimistább vélemények szerint is azzal jár majd, hogy ősszel legalább 10 százalékkal emelkedik a kenyér ára. Ennek apropóján megnéztük, most mennyiért juthatunk hozzá a liszthez, kenyérhez, péksüteményekhez az áruházakban.

Magyarországon évente kenyérből mintegy 37 kilogramm, péksüteményből pedig mintegy 15 kilogramm a fejenkénti átlagos fogyasztás - közölte a héten Laszlovszky Gábor, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) főosztályvezetője.

A sütőipari vállalkozások viszont nagyon nehéz helyzetben vannak. Épp ezért más élelmiszeripari ágazatokhoz hasonló támogatási rendszer kidolgozását, például áfacsökkentést sürgetnek, miután az ágazat tartalékai kimerültek, a vállalkozások többsége veszteséges, az ágazati nyereség pedig nulla körüli.

Az ágazat szereplői épp ezért lépéskényszerbe kerültek, és mindez a legoptimistább vélemények szerint is azzal jár majd, hogy ősszel legalább 10 százalékkal emelkedik a kenyér ára. Ennek apropóján megnéztük, most, a 37. héten, mennyiért juthatunk hozzá a liszthez, kenyérhez, péksüteményekhez az áruházakban.

Aldi

A 100 grammos fahéjas csiga most 20 százalékkal olcsóbb, 79 forintba kerül. A hónap frissen sütött pékáruja a 450 grammos kovászos cipó, ami 259 forintba kerül. A teljes kiőrlésű búzaliszt is akciós, most 35 százalékkal olcsóbban, 129 forintért kaphatjuk meg.

KATT: Itt találod az Aldi e heti akciós újságját

Tesco

Óriási a választék, ha pékáruról van szó. Lehet kapni a héten 300 grammos Panini párnát, 699 forintért, a 350 grammos, Tönkölyös teljeskiőrlésű szendvicskenyér pedig 249 forintba kerül. A sokmagvas szendvicszsemle darabja 39, a pogácsáé 89 forint. A fél kilós Tesco tartós toast kenyér pedig 199 forintba kerül.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

KATT: Lapozd át a Tesco e heti akciós kiadványát

Auchan

Az akciós újságban nem találtunk túl sok terméket, ez viszont nem jelenti azt, hogy az üzletben ne lenne nagy a választék a pékárukat tekintve. A heti reklámújság szerint a 100 grammos pizzás csiga 99 forint, az 1 kilogrammos félbarna kenyér 165 forintba kerül. Érdemes most betárazni lisztből: az 1 kilós Alica búzafinomliszt most 50 forinttal olcsóbb, így 99 forintba kerül.

KATT: Nézd meg az Auchan akciós kínálatát

Lidl

A héten 22 százalékkal olcsóbban, mindössze 69 forintért kaphatjuk meg a töltött fánk darabját, és ugyanennyit kérnek a margherita snack darabjáért is. A csokis párna is olcsóbb a hétemn, most 99 forint helyett 69 forintért adják, és a Fit&well zöldséges ciabattával is jól járhatunk: 119 forint helyett most csak 79 forintba kerül.

KATT: Nézd meg a Lidl reklámújságját

Spar

A kakós csiga 20 százalékkal olcsóbb a 37. héten, most 79 forintba kerül. A teljes kiőrlésű paillasse is nagyon jó áron van, most csak 79 forintba kerül darabja, és a sajtos croissant is 23 százalékkal olcsóbb, így 129 helyett 99 forintba kerül. A 300 grammos kovászos vekni tönkölybúzaszemekkel 100 forinttal olcsóbb, 349 helyett 249 forint. Az 500 grammos Bükki vollkorn parasztkenyér 349 helyett 279 forint.

KATT: Itt találod a Spar e heti akciós újságját

Címkék:
vásárlás, földművelésügyi minisztérium, aldi reklámújság,