Óbudai fellendülést hoz a Sziget: mutatjuk a furfangos boltokat

hvg.hu2017. augusztus 11. 09:00

Érdekes összeállítást közöl a hvg.hu a Sziget Fesztivál környékén, a rendezvényre érkezők kegyeit kereső vállalkozásokról. Külön készül a fesztiválra a Sziget főbejáratához legközelebb eső Auchan, nyílik ideigelenes kocsma egy családi ház kertjében, továbbá egy benzinkút is beszáll a vendéglátásba.

Az aquincumi Auchan készül a Sziget Fesztiválra. 20-25 százalékos a forgalomnövekedésük, pihenősátorral, mobilvécékkel, padokkal és telefontöltő-állomásokkal várják a bevásárló fesztiválozókat. Megéri az áruházban, és nem a fesztiválon inni: egy üveg finn vodka 4 200 forintba kerül, a fesztiválon ugyanebből a márkából 1 150 egy feles (4cl).

Van, aki ideiglenes infrastruktúrát épít: egy sarki ház kerjében húzott fel egy kocsmát Sorbán Zsolt, aki a lapnak elmondta: napi 300 ezres forgalom kell ahhoz, hogy nullán legyen. A sört 600-ért, a felest 900-ért, egy koktélt pedig 1 350 forintért árul. Eddig a sör és a víz fogyott a legjobban.

A fesztivál bejáratánál, az út túloldalán lévő benzinkút is nyitott egy pultot: 780 forint a sör, 400 egy deci bor és 500 egy hot dog - írja a lap.

Címkék:
vásárlás, vállalkozás, benzinkút, auchan, óbuda, sziget fesztivál,