Itt a mesterterv: kiűzik a multikat Magyarországról

Pénzcentrum/Portfolio2017. július 13. 18:02

A multik elleni akciótervről, a szuperkórházról és a kiskereskedelmi dolgozók panaszáról is beszélt Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter a 95. Kormányinfón.

Akcióterv a multik ellen

A kormány húszpontos akciótervet fogadott el arról, hogyan tudja megvédeni a magyarokat attól, hogy a multik rossz minőségű élelmiszereket adjanak el nekik. Ennek érdekében tájékoztató kampányt is indítanak. Az akcióterv előterjesztője a földművelésügyi miniszter volt, ebben lehetőséget látnak arra, hogy a magyar termékek még népszerűbbek legyenek.

2010-ben az átlagos magyar ember 30 százalékban fogyasztott magyar élelmiszert, most ez az arány meghaladja az 50 százalékot, talán a 60-at is eléri - mondja a miniszter. Most ezt szeretnék tovább emelni az akciótervvel.

150 milliárdba is kerülhet az új szuperkórház

A kormány foglalkozott az új szuperkórház telkének megvásárlásával. A telket 4 milliárd forintért vásárolták meg, a beruházás teljes költsége pedig 130-150 milliárd forint is lehet.

A kormány elé kerül a kiskereskedelmi dolgozók panasza

A kormány alapállása, hogy a munkaadók és a munkavállalók vitájába nem szólunk bele - mondja Lázár a kiskereskedelmi dolgozók nyílt levele kapcsán. Ugyanakkor hozzáteszi, hogy ő maga elkötelezett a kiskereskedelemben dolgozók mellett, nem szabad megengedni, hogy kizsákmányolják ezeket az embereket, ezért támogatta a vasárnapi boltbezárást. Ha a béremelésbe nem is tudunk beleszólni, de szabályozási kérdésekben talán tudunk nekik segíteni. A kormány elé fogom vinni a levelet - mondja a miniszter.

Címkék:
vásárlás, kkv, multi, áruház, áruházlánc, vállakozás, szuperkórház,