Itt a nagy fagyiteszt: ezek a legjobbak a fővárosban?

Pénzcentrum2017. június 25. 11:00

A három klasszikus ízű, a csoki, az eper és a citrom fagyit tesztelt Budapesten a Diningguide.hu. Elkészül a rangsor, szerintük ezek a legjobbak a fővárosban.

Három olyan ízt kerestek, amelyek szerintük a legjobban árulkodnak egy fagylaltműhelyben zajló munka színvonaláról, a hely alapanyag-használatáról. Végül a tejcsokoládé-eper-citrom hármasában egyeztek ki.

A teszt során nem lehetett semmilyen "cifraság" a fagyin, se plusz íz, vagy azt befolyásoló díszítés. A mustra során csak a top fagyizók közül válogattak. Különböző kritériumok szerint értékelték a fagyikat, 10 pont volt a maximálisan elérhető.

Moritz Eis: 7,5 pont

A tetszetős kinézetű eperszorbét túl édesnek, a tejcsokit szintén túl édesnek, de legfőképp tejesnek találták, kevés kakaóval.

Erdős és Fiai: 7.5 pont

Még egészen lehetetlen időpontokban is van sorban állás, Újbuda egyik kedvence. Az alapízek nem hagytak maradandó élményt.

Desszert.Neked: 8 pont

A citrom és az eper korrektül elkészített szorbé, de egy árnyalattal természetesebb ízt vártak.

Fragola: 9 pont

A Fragola sorrentói citrom fagyija parádés. A legjobb az összes tesztelt citromíz közül, eleven és tökéletesen frissítő. Hagyományos eperfagyi nem volt a kínálatban, ezért kikértük a cukormenteset. A Fragola eperfagyijában fellelhető sok-sok epermag bőséges gyümölcshasználatra utal, viszont volt egy enyhe mellékíze az eritritnek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Artigiana Gelati - 9 pont

A tejcsoki nagyon kakaós, eltalált arányokban tartalmas és krémes, kesernyés és édes. Az eper és a citrom is nagyon a helyén van: természetes gyümölcsízek, pont annyi édes és savanykás felhanggal, amit az eper és a citrom megkíván.

Gelateria Pomo D’oro - 9 pont

A tejcsoki holland kakaóporral készül, harmonikus, nem ragacsos. A legklasszikusabb eperfagyit itt találtuk, krémes, hangsúlyos gyümölcsízzel.

Dolcissima: 9,5 pont

Mindhárom íz azonnal meggyőző volt. Az eper és a citrom vizes alapú, tehát vegánok is bátran fogyaszthatják. Az eper íze annyira természetes, mintha igazi eperbe kóstolnánk, és intenzív utóízt is hagy. A csokoládé, amely tejes alapú, viszont sokkal könnyebb, mint a megszokott krémes változatok.

Cioccolatte: 9,5 pont

A csokifagyi nagyon finom, friss ízű, az “igazi" csokoládé érzését adja. A citrom és az eper hamisítatlan szorbé, mind külsőre, mint ízre finom, friss fagylaltok. A citromfagyi kiemelkedő, ehhez a gyümölcs Szicíliából érkezik, annak a leve kerül bele.

Címkék:
vásárlás, Budapest, fagyi, nyár, teszt, fagylalt,