Bajban az egyik mobilszolgáltató: csalóktól féltik ügyfeleik adatait

Pénzcentrum2017. június 16. 13:00

Az év közepéig kéne a mobilszolgáltatóknak elvégezni a feltöltőkártyás ügyfelek azonosítását, ám a Vodafone és a Telenor szerint ez nem fog menni. A cégek a Belügyminisztériumra mutogatnak.

A Belügyminisztérium által üzemeltetett, adatellenőrzésre szolgáló rendszer elmúlt hónapokban tapasztalt gyakori hibái és leállásai miatt a Vodafone Magyarország kétségesnek tartja, hogy az összes adategyeztetést sikerül elvégezni június 30-ig. A cég az ügyfelek érdekeit szem előtt tartó és a szolgáltatók számára is biztonságos határidőnek 2017. év végét tartja. A vállalat erre vonatkozóan több alkalommal tett már javaslatot, azonban ezeket eddig nem vették figyelembe - írja közleményében a telekommunikációs vállalat.

A Telenor az MTI érdeklődésére szintén azt közölte, hogy többször jelezték már hivatalosan az igényüket a határidő hosszabbítására, folyamatosan egyeztetnek a hírközlési hatóság és a Belügyminisztérium képviselőivel, rendszeresen adnak visszajelzést az adategyeztetés menetéről. A társaság szerint nagyon rövid a törvényben meghatározott határidő és esetenként akadozik a Belügyminisztérium központi adatbázisa, ahol az adatokat le kell ellenőrizni, ezért előfordulhat hosszabb ügyintézés. Hozzátették, hogy a társaság októberig vagy legalább szeptemberig javasolna hosszabbítást.

KATTINTS! Ezzel a pofátlan trükkel nyúlják le az adataid, ha feltöltőkártyás vagy

Az esetleges visszaélések megelőzése érdekében a Vodafone felhívta ügyfelei figyelmét, hogy a kártyák beazonosítása miatt kizárólag az alábbi négy telefonszámról indítanak adategyeztető hívást: 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

  • +36 70 700 1270
  • +36 70 440 4484
  • +36 70 440 4461
  • +36 70 440 4471

Amennyiben más számról érkezik megkeresés, azt kéri a Vodafone, hogy egyetlen ügyfelük se adja meg személyes adatait, hanem azonnal szakítsa meg a hívást.

 

Címkék:
vásárlás, Vodafone, telefon, adategyeztetés, belügyminisztérium, feltöltőkártya,