Húsvéti akciók: a németeknek bárányt, nekünk csirkeszárnyat kínálnak

Pénzcentrum2017. április 14. 16:02

Ponty vagy lazac? Trappista vagy brie sajt? Elképesztő különbségeket találni a húsvéti kínálatban a magyar és a német akciós újságokat összehasonlítva.


Eléggé beszédes, milyen termékeket kínálnak itthon és Németországban ugyannak az áruházláncnak az ünnepi akciós újságában. A Bors szúrta ki, hogy a német magazinban báránycomb pihen az első oldalon, nálunk pedig lapocka. Mutatunk még néhány érdekes összehasonlítást.

Ha átlapoznád a magyar boltok akciós újságait, akkor KATTINS IDE.

  • A magyarok húsvétkor pácolt csirkeszárnyat vehetnek akciósan, míg a például németek dél-amerikai marhát.
  • A halak között nálunk ponty és afrikai haracsfilé szerepel a kínálatban. A németek azonban skót, norvég és bőr nélküli prémium lazac, fogasfilé, fokhagymás-fűszeres, illetve szivárványos pisztráng, fésűkagyló, argentin vörös garnélarák közül válogathatnak.

KATTINTS! Tilos lesz a reklámújság, és több ezer árufeltöltő kerülhet utcára

  • A sajtokat megnézve sem jobb a helyzet, a magyar katalógusban mozzarella, trappista és kenhető sajtok szerepelnek. A németeknek pedig svájci Tete de moine, francia Cabécou, és töltött brie sajt jelenti a húsvéti kínálatot.
  • Az alkoholos italok között a magyaroknak kétliteres kőbányait és literes barna sört kínálnak. A németországi ajánlatok között viszont Brut pezsgő, tojáslikőr, Calvados, krémlikőr és toszkán vörösbor szerepel.

KATTINTS! A családok fizetik majd meg, ha a kormány kinyírja az akciós újságokat

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

  • Süteményekből a hazai katalógus túrós, almás, meggyes-mákos mirelit rétest, gyorsfagyasztott túrótöltelékes gombócot kínál. Míg a németeket például prémium tiramisu, macaron és jégkrémrolád várja.

Körbenéztünk mi is az interneten, mutatunk is néhány oldalt 2 áruházlánc német akciós újságaiból.

Címkék:
vásárlás, akció, magyar, német, akciós újság,