Bent ragadt a 430 milliós lottónyeremény: ez is Magyarország

Pénzcentrum2017. január 14. 07:07

Magyarok millióit tartja izgalomban hétről hétre a lottósorsolás, ennek ellenére gyakran előfordul, hogy a nyereményeket egész egyszerűen nem veszik át a szerencsevadászok. Nemcsak a kisebb nyereményekről feledkeznek el a játékosok, ugyanis többször előfordult már, hogy több száz milliós nyereményt sem vettek át. Meddig húzhatjuk a pénz felvételét, vajon több év után is jár a nyereményünk?

A második játékhéten már 810 millió forintért játszhatunk az Ötöslottón, ami tekintélyes nyereménynek számít. A halmozódás sokkal gyorsabb lesz, mint korábban, ez elsősorban a tavaly év végén megemelt szelvénydíjaknak köszönhető, korábban 225 forintba került egy játék, míg ez most már 250 forint.

A szelvények árának jelentős részét az egyes nyereményosztályok között osztják szét, így akár pár héten belül átléphetjük az 1 milliárdos álomhatárt, ha nem viszik el addig a főnyereményt. Persze a kéttalálatos, a háromtalálatos és a négytalálatos szelvények összesen elvihető össznyereménye is magasabb lehet. Lényeges, hogy az alsóbb nyerőosztályokban számít az előző héten megvásárolt szelvények és a nyertesek száma is.

Mennyi pénzt hagytunk eddig a lottózókban?

Akár kisebb, akár nagyobb nyereményről van szó, meglepően sokan nem figyelnek arra, hogy a nyertes szelvényüket be is váltsák:

  • 2013-ban 1,3 milliárd forintot,
  • 2014-ben 1,5 milliárd forintot,
  • 2015-ben pedig 1,9 milliárd forintot

nem vettek át a magyar szerencsevadászok. Ez igen jelentős szám, és ha a trend folytatódik, akkor a 2016-os adatok már 2 milliárd feletti át nem vett nyereményről szólhatnak majd.

Loading...

Az kisebb nyereményekről könnyen megfeledkeznek a játékosok, így ezeknél kevésbé meglepő, ha nem jelentkeznek érte. Többször előfordult azonban, hogy a főnyereményt sem vették át a nyertesek.

Az Ötöslottónál néhány éve például 430 millió forintért nem jelentkezett a nyertes.

A Hatoslottónál is előfordult már, hogy nem vették át a főnyereményt, 2000-ben 225 millió forintot hagytak a kasszában.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A nyereményeket egyébként 90 napon belül tudjuk átvenni, kisebb összegnél a lottózóban vehetjük át, nagyobb nyereménynél pedig a nagynyertes telefonszámot hívhatjuk.

Mi lesz a bent maradt nyereménnyel?

Az át nem vett nyereményekre speciális szabályozás vonatkozik, az át nem vett összegekből egy elkülönített alapot képeznek. Ebből az alapból egyéb nyereményeket fizetnek ki:

  • A tárgynyereményeket,
  • A számhúzók nyereményét és
  • Egyéb pénznyereményeket.

Ha ezekre a célokra nem használják fel teljes mértékben az át nem vett összegeket, akkor a megmaradt pénzt a lottóhúzások nyereményalapjai között osztják szét.

Loading...

Címkék:
vásárlás, lottó, hatoslottó, nyeremény, Ötöslottó, pénznyeremény,