Ezért toporzékol az összes gyerek, ha nem kap karácsonyra

Pénzcentrum2016. december 21. 17:04

A Lego építőkockák már generációk óta népszerűek, csakúgy, mint a Star Wars-szal összefüggő ajándékok. Persze vannak olyan játékok is, amik újnak számítanak a gyerekek kívánságlistáján. Mit szeretnének a gyerekek a fa alatt találni karácsonykor?

Míg 2015-ben a Jégvarázs volt a karácsonyi szezon sztárja, a keresések alapján kimutatható, hogy a helyét idén a Soy Luna termékek vették át. Továbbra is sokan keresik az úgynevezett ‘intelligens gyurmát’, amely 2015 decemberének volt a nagy felfedezettje, de még idén is nagy népszerűségnek örvend. Szintén meghatározó a játékok iránti kereslet, idén elsősorban a Lego és a Fisher Price termékek a népszerűek. Az új Star Wars idei epizódjának bemutatója miatt a filmhez kapcsolódó ajándéktermékek iránti kereslet emelkedése is látható.

A keresési trendeket tekintve az utóbbi évek egyik legnagyobb változása a mobil eszközök előretörése. Hazánkban ma már a lakosság 61 százaléka rendelkezik okostelefonnal, ami közel a duplája a 2014-es adatoknak. Ez a vásárlói szokásokra is hatással van. A vásárlók egyre gyakrabban gyűjtenek ötleteket és keresnek termékleírásokat az eszköz segítségével. Az online adatgyűjtés sokszor a boltban, nézelődés közben történik. Ezzel is magyarázható, hogy a vásárlók számára az online és offline vásárlási élmény egyre inkább összekapcsolódik, kiegészíti egymást.

Címkék:
vásárlás, karacsony, gyerek, játék, ajándék,