Több mint 27 milliárdot nyert a lottón: ezt tudjuk eddig róla

MTI2016. október 15. 17:01

Minden idők legnagyobb németországi lottónyereményét viheti haza egy német fogadó, aki 90 millió eurót (27,5 milliárd forint) nyert az Eurojackpot lottón pénteken.

A 17 európai országban, köztük Magyarországon elérhető lottón ez a legnagyobb nyerhető összeg. Eddig háromszor érte el a maximumot a főnyeremény össze, de a mostanival együtt eddig csak kétszer ütötték meg, először egy cseh lottózó 2015 májusában.

A német Westlotto közlése szerint egy, a Fekete-erdőben lakó, baden-württembergi lottózó vásárolta az őt dúsgazdaggá tévő szelvényt az utolsó napon, pénteken, és összesen 20 eurót költött a szerencse megkísértésére.

A nyertes az automata Quicktipp ajánlatát mellőzve önmaga tippelte meg helyesen a 7-10-25-39-42-es számot és a két pótszámot, a 3-ast és a 6-ost.
A nyertesnek három éve van arra, hogy jelentkezzen a nyereményért, amelyet adómentesen utalnak át neki.

Az Eurojackpoton 1:95 millióhoz az esély a főnyereményre.

Németországban az eddigi legnagyobb nyeremény 84,8 millió euró volt, azt augusztus elején nyerte egy hesseni lottózó.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A fekete-erdei lottózón kívül nyolc másik fogadó - öt német, két finn és egy holland - lett milliomos a pénteki helsinki húzás után: ők fejenként 2,8 millió eurót (857 millió forint) kapnak, mivel helyesen tippeltek meg öt plusz egy számot.

A világ eddigi legnagyobb, 1,568 milliárd dolláros (437 milliárd forint) lottónyereményét az Egyesült Államokban ütötte meg ez év elején három fogadó, az európai rekord 190 millió euró (58 milliárd forint).

Címkék:
vásárlás, lottó, euro jackpot,