Gyengébb minőségű húsokra váltott a Tesco

Pénzcentrum2016. október 6. 09:31

Alacsonyabb áron beszerezhető, gyengébb minőségű húsokat rendel beszállítóitól a Tesco - írja a Magyar Idők. Az üzletlánc is megszólal, miért váltott.

A korábbiaknál alacsonyabb beszerzési áron, gyengébb minőségű tőkehúsokat rendelt beszállítóitól a Tesco áruházlánc, a termékek fogyasztói ára azonban nem lett alacsonyabb az üzletekben - értesült a Magyar Idők.

Nem baj, ha rosszabb a minőség, csak olcsóbb legyen az áru - mondta a lapnak egy sertéshúsokat beszállító cég vezetője, említve, hogy az alacsonyabb árú alapanyag például a sertés egyes részeinek zsírosabb változatát jelentheti, amely kevesebb színhúst tartalmaz. Ezzel szemben úgy tűnik, hogy a nyomott beszerzési árral megszerzett különbözet nem jelentkezik a húspultok fogyasztói áraiban.

A Tesco azt közölte: a lánc mindig a vásárlói igényeknek megfelelően alakítja ki a kínálatát, amihez a csaknem hárommillió, Clubcard pontgyűjtő kártyával rendelkező vevőjük fogyasztási szokásait elemzik. - Ez alapján van olyan termékkör, amit lehet szűkíteni - jegyezte meg a vállalat sajtóosztálya. Hangsúlyozták, hogy az árukészlet csökkenése nem jelenti a választék csökkentését, pusztán a készletek optimalizálását, ami mindig az aktuális forgalomhoz igazodik.

Címkék:
vásárlás, Tesco, hús, minőség,