Ezért ne tegyél soha konyhakést a mosogatógépbe

Pénzcentrum2016. szeptember 26. 16:40

Bárkit, aki mosogatott éveken keresztül kézzel, elég nehéz meggyőzni arról, hogy valamit ne tegyen be a mosogatógépbe, hisz nemcsak energiát, hanem egy csomó időt is meg lehet vele spórolni. Annak ellenére, hogy csalogató mindent csak bevágni a mosógépbe, hogy a kis konyhai manó elvégezze helyettünk a mocskos melót, nem árt szem előtt tartani, hogy bizonyos konyhai eszközöket nem érdemes kitenni a mosogatógépben uralkodó állapotoknak.


Ha azt szeretnéd, hogy a késeid olyan élesek maradjanak, mint újonnan, akkor soha ne tedd be őket a mosogatógépbe! Szakértők szerint a gép üzemi hőmérséklete és nedvessége, a mosópor, valamint a zötykölődés együttesen komoly károkat tudnak okozni a késeidben - olvasható a Daily Mailben.

Nem tudom, mit csinálsz a késeddel, hogy nem lehet csak úgy lemosni azt

- nyilatkozta Taylor Erkkinen, a new yorki Brooklyn Kitchen nevű konyhai bolt társalapítója a Kitchn nevű lapnak.

A mosogatógépek erős vízsugárral és tisztítószerrel lövik az edényeket, amik ettől tiszták lesznek. Ugyanakkor ezek a maró anyagok elszínezhetik vagy eltompíthatják a késeket a huddersfieldi Cutting Edge Knives késbolt szerint.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Hozzátették, hogy a mosogatógépben való zötykölődés során is simán elcsorbulhatnak a kések. A forró és nedves levegő pedig kikezdheti a kés markolatát, különösen, ha az fából van - a Kitchn magazin szerint.

A fentiek alapján tehát mindenki jobban teszi, ha a késeit nem mosogatógépben, hanem meleg (de nem forró) vízben, szappannal, a hagyományos keretek között mossa el - kézzel.

Címkék:
vásárlás, mosogatógép, mosópor, tudás, praktika,