Mindenki nyugodjon le: hétfőn kinyitnak a Nógrád megyei volt CBA-k

MTI2016. szeptember 15. 13:01

Héfőn már ki is nyitnak a Nógrád-megyei Palóc Kft.-hez tartozó boltok, de már nem a CBA keretein belül. A cég vezetője szerint a boltokra már van érdeklődő.

Csütörtökön és pénteken leltároznak a Palóc Nagykereskedelmi Kft. Nógrád megyei CBA-boltjai, megállapítják a készletmennyiséget, és az üzletek a jövő héten várhatóan újra kinyitnak

 - mondta Czékmán József, a Palóc Nagykereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója. Van jelentkező a boltokra, főként a konkurencia érdeklődik.

A Palóc Nagykereskedelmi Kft. Nógrád megye legnagyobb foglalkoztatójaként 1300 embert alkalmaz. A cég a CBA franchise-partnereként és regionális központjaként 80 boltot üzemeltet a térségben, de az elmúlt három évet veszteséggel zárta, üzleteiben pedig hetek óta súlyos az áruhiány. A vonatkozó, 2014-ben meghozott törvény értelmében 2017. január 1-je után be kell zárni azokat a boltokat, amelyek két egymást követő üzleti évben elért nettó árbevétele eléri a 15-15 milliárd forintot, de a mérleg szerinti eredménye nulla vagy negatív. A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete Nógrád megyei szervezete jövő hétre tárgyalást kezdeményezett a cégvezetéssel.

Címkék:
vásárlás, CBA, príma,