Készpénzes trükkel szívatja a BKK az utasokat

Pénzcentrum2016. szeptember 15. 15:04

Nem érdemes húszezres bankjeggyel fizetni a BKK automatáiban, mivel könnyen előfordulhat, hogy azt a gép tízezresként érzékeli. A BKK elnézést kért az érintettől, azonban visszatérítést nem kapott az utas a cégtől.

UPDATE:

A BKK közleményben válaszolt a cikkre:

Nem húszezres, hanem tízezres bankjeggyel fizetett a jegy- és bérletautomatánál az az utas, akinek levelét közölte a sajtó, azt állítva: tízezer forinttal megkárosította őt a BKK. Az utas állítását az automaták informatikai felügyeleti rendszerének jelentése is cáfolja; emellett az augusztus 14-i napon a Lehel téri automatáknál nemcsak ő, senki nem fizetett húszezer forintos bankjeggyel. Az automaták vásárlásbarát visszaadási szabályai szerint ha valaki 9500 forintos bérletet vásárol, nem is tud húszezer forintos bankjeggyel fizetni.

Augusztus 14-e délutánján 10 ezer forintot nyelt el a BKK lehel-téri jegy- és bérletkiadó automatája egy nőtől. Húszezressel fizetett, azonban a gép csupán 500 forintot adott neki vissza, pedig a bérletért csupán 9500 forintot kellett volna fizetni. Az esetet azonnal jelentette telefonon, azonban a vonal megszakadt, így levelet írt a vállalatnak - írja az ATV.hu.

A válaszra viszont 28 napot kellett várnia, azonban nem ez volt a legfelháborítóbb. A tájékoztatás szerint a gép úgy érzékelte, hogy tízezressel fizetett, így nem kap visszatérítést. Szerintük az automaták minden érvényben lévő fizetőeszközt elfogadnak, de az "ügyfelek védelmében" szabályozták a visszaadást. Ez magyarra fordítva azt jelenti, hogy 20 ezressel csak akkor lehet fizetni az automatánál, ha a fizetendő eléri a 15005 forintot. Erről viszont az automatákon nem olvashatunk. Megnéztük egyébként a BKK honlapján is, de erről semmilyen információt nem találtunk.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A BKK ugyan elnézést kért a kellemetlenségek miatt, azonban a visszatérítést nem kapta meg az utas, aki emiatt a Budapesti Békéltető Testülethez fordult panaszával. Ott egyébként számos hasonló eset miatt már folyik a vizsgálat a BKK ellen.

Címkék:
vásárlás, közlekedés, bkk, Budapest,