Te is kiváltottad ezt a kártyát? Több tízezer magyar bukott rajta

Pénzcentrum2016. szeptember 8. 11:33

Hiába ígérik évek óta, de továbbra sem lehet átvinni a fesztiválkártyákon maradt összegeket a Sziget Kft. egyes rendezvényei között. Bár a kártyán ragadt összegekről továbbra is titkolóznak, a korábbi adatok alapján az így elbukott pénzek több tízmillió forintra rúghatnak.


A legnagyobb magyar zenei fesztiválokon az elmúlt évekhez hasonlóan idén is csak kártyával lehetett fizetni. Sokaknak pedig a megfelelő bankkártya híján nem maradt más, minthogy kiváltsanak egy fesztiválkártyát.

A VOLT, a Balaton Sound és Sziget Fesztiválon a készpénzmentes fizetésre sokan használják a Festipay kártyákat. A pénzünket erre a kártyára a fesztivál különböző helyszínein tölthetjük fel, azonban levenni is csak itt tudjuk, ráadásul csak az adott fesztivál utolsó napjáig.

A kártyán megmaradt egyenleget a fesztivál ideje alatt nyitvatartási időben bármikor, de legkésőbb a fesztivál utolsó napján, zárásig lehet visszaváltani készpénzre

- olvasható a Sziget hivatalos honlapján.

A szervezők egyébként erre a tényre nyomatékosan fel is hívják a figyelmünket, ezért a fesztivál után már nincs jogunk panaszkodni.

A kártya használat általános szerződési feltételei között is szerepel: a Festipay kártya a Sziget által kibocsátott elektronikus vásárlási utalvány, amelynek használatát a Sziget egyoldalúan jogosult a rendezvényen fizetési eszközként - kizárólagos vagy nem kizárólagos jelleggel - előírni. Több helyen is felhívják a figyelmet, hogy a kártya egyenlege csak az adott fesztiválon használható, ennek megfelelően az ügyfelek előzetes tájékoztatása maradéktalanul megvalósult.

- válaszolta a témával kapcsolatos kérdésünkre a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH).

De mennyi pénz marad a kártyákon?

Azt, hogy mennyi pénzt felejtenek a fesztiválozók a kártyákon egyelőre pontosan nem tudjuk megmondani, ugyanis az erre vonatkozó kérdésünkkel már hetek óta keressük a Sziget Sajtóirodáját, akiktől különböző indokokra hivatkozva még mindig nem kaptunk választ.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nagyságrendileg azonban szinte biztos, hogy több tízmilliós tételről van szó.

Ugyanis 2014-ben a lapunknak kiadott adatok szerint csak a 145 ezres látogatószámú Balaton Soundon 8,6 millió forintot hagytak összesen veszni a látogatók (átlagosan 204 forintot).

Idén azonban a VOLT, a Balaton Sound, és a Sziget Fesztivál is megdöntötte saját látogatottsági rekordját. Sporonban 148 ezren buliztak, a Balatonnál 157 ezren voltak, a Szigeten pedig 496 ezren szórakoztak idén.

Két évvel korábban lapunkat a szervezők egyébként még arról tájékoztatták, hogy vizsgálják annak a lehetőségét, hogy a Sziget rendezvényei között átvihetőek legyenek a megmaradt egyenlegek - de ebben azóta sem történt változás.

Ennek gyakorlati oka az lehet, hogy mivel a fesztiválokon feltöltött pénzösszeg az adott fesztivált rendező vállalkozáshoz kapcsolódó gazdasági cselekmény, ezért a fel nem használt összeget az tudja visszatéríteni az ügyfél számára, akinek a gazdasági elszámolásában az szerepel

- egészítette ki válaszát az NFH.

Címkék:
vásárlás, volt fesztivál, balaton sound, festipay, sziget 2016, sziget kft,