Pokémon Go: inged-gatyád is rámehet a játékra

Pénzcentrum2016. július 14. 17:32

Bombaként robbant a Pokémon Go, kevesebb mint egy hét alatt a valaha volt legnépszerűbb okostelefonos játékká nőtte ki magát. Ugyan még csak pár napja játszanak vele az emberek, de már most látszik: akár tízezreket is költhet erre a szenvedélyére egy átlagos felhasználó. Aki pedig teljesen rákattan, annak inge-gatyája rámehet a játékra.

A legújabb mobiltelefonos őrület a Pokémon Go, ami már a legtöbb széleskörűen elterjedt alkalmazásnál is népszerűbb, pedig sok országban hivatalosan be sem mutatták. Ennek ellenére már Magyarországon is hozzá lehet jutni a játékhoz némi ügyeskedéssel. Az alkalmazás maga ingyenes, viszont (ahogy a legtöbb játéknál megszokhattuk) alkalmazáson belüli vásárlásra van lehetőség.

Mennyibe kerül ez nekünk?

Az alkalmazáson belül lehetőségünk van többféle tárgyat vásárolni, de vehetünk Pokécoinokat, amelyek egyfajta univerzális fizetőeszközként szolgálnak a játékon belül. Ezek viszont sokszor elég borsos áron vehetőek meg:

  • 100 coinhoz 360 forintért juthatunk,
  • 550 coin 1800 forintba kerül,
  • 1200 coint kapunk 3600 forintért,
  • 2500 coinhoz juthatunk 7200 forintért,
  • 5200 coinhoz 14500 forintért kell fizetni, míg
  • A legnagyobb csomagban 36 ezer forintba kerül 14,5 ezer Pokécoin.

Persze a játékot a vásárlások nélkül is lehet élvezni, azonban ahogy az más mobilos játéknál is előfordul, egy idő után csak ezekkel a vásárlásokkal marad élvezhető az alkalmazás. Ennek oka, hogy a fejlesztők ingyen adják a játékot, de mivel nekik is meg kell valamiből élniük, így ezzel veszik rá a játékosokat, hogy minél több pénzt fizessenek nekik.


Érdemes megjegyezni, hogy minél nagyobb csomagot veszünk, a Pokécoin árfolyama annál kedvezőbb. A legolcsóbb csomagnál 3,6 forintba, a legdrágábbnál pedig 2,5 forintba kerül egy Pokécoin.

Loading...

A mobil adatforgalom is bánja

Az eddigi magyar felhasználó tapasztalatok alapján napi egy óra játék 20-30 MB adatforgalmat generál, vagyis egy hónapban 600-900 MB adatot is elhasználhat a telefonunk. Ez viszont többe kerül, mint gondolnánk, ráadásul a tipikus felhasználó ennél többet "pokémonozik" egy nap, így a napi 50 MB adatforgalom sem kizárt, ami havi szinten 1,5 GB-ot jelent.

Ugyan a telefonos csomag mellé gyakran jelentős mennyiségű adatforgalmat is kapunk, azonban ha másra is szeretnénk használni a telefonunkat, akkor jó eséllyel plusz forgalmat kell vásárolnunk a szolgáltatónktól. A szolgáltató ajánlatait böngészve azt láthatjuk, hogy 1 GB plusz internet (amit az alap csomagon felül kapunk) 1500 forintba, a 3 GB-os csomagok pedig 2,5 ezer forintba kerülnek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ez alapján havonta kétezer forintot költhet egy Pokémon Go játékos csak a mobilinternetére.

Aki viszont nagyon sokat játszik, annak megérheti akár a korlátlan adatforgalmi előfizetés is, ezek viszont több tízezer forintba kerülnek.

Nem árt azzal számolni, hogy a telefonunk akkumulátorát igénybe veszi a játék, emiatt szinte biztos, hogy be kell szereznünk egy hordozható töltőt, ami további egyszeri 5-10 ezer forintos kiadás.

Mennyibe kerül havonta?

Ha nem számoljuk a játékon belüli költéseket, akkor is legalább pár ezer forintba kerülhet a játék, de ahogy írtuk, akik sokat játszanak jellemzően az alkalmazáson belül is vásárolnak. Ez viszont a szerencsejátékhoz hasonlóan függőséghez is vezethet, vagyis nem kizárt, hogy több tízezret költ valaki havonta a "pokémonozásra".

Címkék:
vásárlás, mobilnet, mobil,