Klímát vennél? Siess, mert nem vagy egyedül!

Pénzcentrum2016. június 30. 18:03

Ismét itt a kánikula, de még nem késő valamilyen léghűtő berendezésről gondoskodni a nyári hónapokra. Mutatjuk, mire érdemes odafigyelni vásárláskor! 

Amikor több napon keresztül 30 fok felett van a nappali hőmérséklet és az éjszakák sem hoznak enyhülést, 10-20-szorosára emelkedik a kereslet a klímák és a ventilátorok felé.

A készülékek két fő kategóriára oszthatóak: a ventilátorok és a léghűtő berendezések csoportjaira. A hűtő berendezések közé tartoznak az inverteres klímák, a mobil klímák és a ventilátoros párásító berendezések. Az inverteres klímák előnye, hogy állandó hőmérsékletű levegőt fújnak, melyet a teljesítmény folyamatos szabályozásával érnek el, így nem terhelik meg az emberi szervezetet túl hideg levegővel, és még működésük is energia hatékony - írja közleményében az Auchan.

Vásárlás előtt

A klíma teljesítményének kiválasztásakor a légtér mérete az irányadó, illetve érdemes kalkulálni a helyiség fekvésével, a szigetelés minőségével, illetve az ablakok felületével és fekvésével is. Mindezek mellett a vásárláskor fontos szempont lehet a berendezés zajszintje és, hogy könnyű legyen felszerelni. Vásárlás előtt mindenképpen kérje ki szakképzett bolti eladó véleményét!

Vásárlás után

Amire érdemes odafigyelni, hogy akárcsak a fűtésnél, a hűtési berendezéseknél is folyamatos működtetéssel érhető el a legjobb hatásfok. A berendezés kikapcsolása esetén a falak, a környezet újra melegszik, ezek visszahűtése sok energiát igényel, így nem érdemes csak időszakokra bekapcsolni a készüléket.

A klímák szűrőit szakember segítségével rendszeresen tisztítani kell, lehetőleg évente, még a hűtési szezon előtt.
Címkék:
vásárlás, auchan, nyár, klíma, meleg,