A magyar férfiak fogékonyabbak a kütyükre, de a nők jobban élvezik

Pénzcentrum2016. június 16. 14:08

A magyarok az európai átlagnál sokkal intenzívebben érdeklődnek a technológiai innovációk iránt - derül ki a Samsung 18 európai országot érintő felméréséből. A kutatás azt is feltárta, hogy bár egy bizonyos korig a magyar férfiak fogékonyabbak az új kütyük iránt, mégis a nők jobban élvezik azok előnyeit.

A magyarok jóval nyitottabbak a technológia újdonságok iránt, mint az európai átlag: 58 százalékuk figyelemmel kíséri az újdonságokat, és 86 százalékuk mondta, hogy foglalkoztatják a közeljövőben vásárolni tervezett elektronika eszköz tulajdonságai, szemben az európaiak 25, illetve 45 százalékával.

Az új készükékkel szemben mindemellett sokkal nagyobb elvárásaink is vannak, mint az európai átlagnak.

Míg a magyarok 59 százaléka várja el az új berendezéstől vagy készüléktől, hogy megkönnyíti, egyszerűbbé teszi az életét, az átlagos európaiak csak 42 százalékának van ilyen elvárása.

A rendelkezésre álló információk értelmezésével viszont gyakrabban gyűlik meg a bajunk:

a magyarok 21 százaléka nyilatkozta, hogy összezavarják az újabb és újabb technológiai szakkifejezések,

míg az európai átlag csupán 12 százalék. Előbbi adat összhangban van azzal is, hogy míg itthon a megkérdezettek alig 5 százaléka merte kijelenti, hogy köztudatban forgó minden technológiai kifejezést érti, míg európai viszonylatban a megkérdezettek több mint 12 százaléka bízik az ilyen irányú jártasságában.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A férfiak inkább követik

Általánosan elfogadott nézet, hogy a férfiak sokkal fogékonyabbak a technológiai újításokra, jobban érdekli őket az elektronikai cikkek világa. Ezt a sztereotípiát a hazai válaszok is alátámasztják a 16 és 54 éves kor között. Ebben a korosztályban háromszor több nő válaszolta azt, hogy úgy érzi, nem tudja nyomon követni a technológiai fejlődést, mint férfi.

55 év felett azonban érdekes módon fordul a kocka, és több férfi aggódik amiatt, hogy nem tud lépést tartani a fejlődéssel. Ez a fordulat Európában csak a 65 éves kor felett következik be.

Amikor arról kérdezték a kutatásban résztvevőket, hogy a technológiai fejlődés segítséget jelent-e számukra az élet minden területén, ugyancsak érdekes eredmény született. Bármelyik korosztályt vizsgáljuk is, a nők minden esetben nagyobb százalékban válaszolták, hogy az élet minden területén élvezik a technológia vívmányok előnyeit. A 16-24 éves korosztályban a legszembetűnőbb a különbség, ami a kor előre haladtával mérséklődik, de még 65 év felett is kétszer annyi nő érzi így, mint férfi.

Címkék:
felmérés, elektronikus, technológia, eszközök, újdonság,