Futhatsz a pénzed után, ha ezzel a weboldallal akarsz tanulni

Pénzcentrum2016. június 13. 15:35

"A Ling Fluenttel való tanulás olyan, mintha felinstallálnánk egy nyelvprogramot az agyunkban" - így üzen a weboldal, amely nem kevesebbet ígér, mint hogy naponta 30 percet kell csak használni a kapott nyelvkártyákat, és négy hét múlva a vásárlóik szabatosan tudnak beszélni bármilyen, általuk választott idegen nyelven. Mindezt közel 18 ezer forintért cserébe.

Lingfluent.hu; lingfluent.com, modernmodszer.eu, hu.ling-fluent.com - a Ling Fluent módszert hirdető vállalkozás egy sor különböző bejegyzett domain címen hirdeti a szolgáltatásait, számos megtévesztő információt közölve.

Ezekkel az ígéretekkel találkozhatsz a honlapokon: "már 25.000 magyar hagyta abba a hatástalan, hagyományos módszerekkel történő nyelvtanulást és kezdte el a módszer használatát", "agyban nyelvészeti sémák alakulnak ki", "a magyarok 87 százaléka időt és pénzt spórolt meg az interaktív Ling Fluent kártyák bővített változatának megvásárlásával." A hangzatos szlogeneken kívül viszont túl sok információt nem kapnak a vásárlók. Éppen ezért meglepő, mert

annak ellenére kötnek a fogyasztók szerződést az üzemeltető vállalkozással és fizetnek ki több tízezer forintokat, hogy az szinte semmilyen információt nem ad magáról.

Állandó kapcsolattartásra egy telefon és egy e-mail cím szolgál, postacím és konkrét cégnév, általános szerződési feltételek sehol, mindössze ez a sokat sejtető megnevezés található a megrendelésről kapott e-mailben: Learning Services Limited, Gibraltar. Ugyanakkor természetesen a megrendelés megerősítéséhez szükség van az internetes átutalásra. Hiába kap tehát előzőleg a fogyasztó olyan tájékoztatást, hogy Magyarországon lehetőség van az utánvéttel történő fizetésre, mégis rögtön online fizetési felületre irányítja át a webcím.

Az oldal tehát tipikus példája annak, hogy nem szabad felelőtlenül szerződéseket megkötni az interneten és egészséges gyanakvással kell kezelni azokat a webcímeket, amelyek szinte alig árulnak el információt a szolgáltatást kínáló vállalkozásról.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége közleményében azt írta, hogy az ügyben haladéktalanul a Gazdasági Versenyhivatalhoz és a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz fordul tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat gyanúja miatt, a fogyasztók figyelmét pedig felhívja arra, hogy tartózkodjanak a vállalkozással való szerződéskötéstől.

Címkék:
átverés, nyelvtanfolyam, szerződés, honlap,