Már több mint félmillió magyar fogadott az EB-re

Pénzcentrum2016. június 9. 16:04

Hamarosan indul a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság, melyen Magyarország is képviselteti magát. A Szerencsejátékhoz már eddig is több mint félmillió fogadást adtak le, de ez hamarosan tovább nőhet.

2016-ban Franciaország rendezi a labdarúgó EB-t, mely nemcsak a csapatoknak és szurkolóknak, de a sportfogadóknak is rendkívüli eseménynek számít. A Szerencsejáték Zrt. promóciókkal, nyereményjátékokkal, új applikációval és piacfelméréssel készül a nagy eseményre.

Így újult meg a sportfogadás

Az elmúlt évek tapasztalata alapján tendencia lett, hogy a nagyobb sportesemények (labdarúgó Bajnokok Ligája, Európa- és Világbajnokság, Olimpia) idején felélénkül a fogadási kedv és jelentős mértékben megnő a bukmékeri sportfogadási játékokból (Tippmix, Tippmixpro) származó árbevétel. Az elmúlt évek hasonló időszakában átlagosan 50 százalékkal ugrott meg a sportfogadási játékok heti árbevétele, így a Társaság hasonló növekedésre számít az Európa-bajnokság idején is.

2013-ban vezették be a Tippmixprót, ez tulajdonképpen egy online sportfogadási oldal. Tavaly pedig komoly újításon esett át a Tippmix, mely 1998-as indulása óta csak kisebb átalakításokon esett át. Az újításkor fontos szempont volt, hogy a Tippmix közösségi jellege megmaradjon, mert a játék nemcsak a tippekről szól, hanem a közös latolgatásról, az elmélyült mérlegelésről és az aprólékos szelvénykitöltésről is. Ennek kapcsán a Szerencsejáték Zrt. 2016-ban több száz Tippmix Fogadópontot alakított ki, melyek célja, hogy a játékosok fogadóiroda-jellegű környezetben tehessék meg tétjeiket.

Magyar esélyek

Hosszú évek után a magyar válogatott újra képviseltetheti magát egy rangos labdarúgó-tornán. Magyarország a csoportkörben Ausztriával, Izlanddal és Portugáliával fog megmérkőzni. A magyar érdekeltség miatt fokozott érdeklődés várható a fogadók részéről. A Tippmix történetében a legfogadottabb magyar válogatott mérkőzés rekordját a Norvégia-Magyarország EB-selejtező tartja: az eseményre a kiegészítő fogadásokkal együtt 539 640 darab fogadás érkezett.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A hosszú távú fogadásokat tekintve vannak, akik optimistán állnak a magyarokhoz. A Tippmixprón Magyarország EB-győzelmére június 6-ig 295 játékos összesen 343 fogadásból 177 432 forintért fogadott. Jelen állás szerint az EB győzelmére a legalacsonyabb nyereményszorzóval (avagy a legnagyobb eséllyel) a francia válogatott rendelkezik (4,00), a második legesélyesebb csapat a német (4,50), a harmadik pedig a spanyol válogatott (6,25).

Optimista fogadók

Egy felmérés szerint a hazai szurkolók többsége sokat vár a magyar válogatottól: tízből 5 megkérdezett szerint bejutunk a legjobb 16 közé, és legalább három vagy annál több gólt szerzünk az idei labdarúgó Európa-bajnokságon.  Bár a megkérdezettek csaknem kétharmada fogadna is egy vagy akár több mérkőzésen is a nemzeti tizenegy győzelmére, a magyarok többsége szerint Németország lesz a torna befutója.

Címkék:
vásárlás, szerencsejáték, foci, foci eb, labdarúgás,