Csótányok mellett sütötték a kenyeret a fővárosi pékségben + videó

Pénzcentrum2016. június 9. 12:31

Csótánytetem, málló falfesték és kosz fogadta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakembereit egy fővárosi pékség ellenőrzésekor. Az akció során számos szabálytalanságot tártak fel az ellenőrök és több mint 480 kilogramm élelmiszert vontak ki a forgalomból - írja közleményében hatóság.

A pékség helyiségei takarítatlanok, piszkosak voltak, a festékréteg pergett le a falról, a kemencéről hiányzott a csempe. Az üzemi részen a higiénikus kézmosáshoz szükséges kézmosószer, papírtörölköző hiányzott, a kelesztőben lévő csatornaszem nem volt lefedve, bűzös szag áradt belőle. Az öltöző szintén rendetlen, takarítatlan volt, csikkekkel, használt ruhákkal teli.

A pékségben dolgozó négy alkalmazott közül csak egy rendelkezett érvényes egészségügyi kiskönyvvel.

Az üzem területén - főként a liszt-, és alapanyag raktárban - számos csótánytetemet találtak a szakemberek, egy helyen pedig élő rovar is akadt. Irtást utoljára tavaly novemberben végzett rovar-és rágcsálóirtásra szakosodott vállalkozás.

A kereskedelmi egységekből begyűjtött "visszáruból" (kenyér-, pékáru) "zsemlemorzsát" is gyártottak, az ehhez szükséges bejelentési kötelezettséget azonban elmulasztotta a vállalkozó.

A hatóság szakemberei az üzemben több mint 480 kilogramm terméket vontak ki a forgalomból súlyos higiéniai problémák és a nagyfokú rovarszennyezettség miatt. Az ellenőrök a kiskereskedelmi egységekbe kiszállított "zsemlemorzsa" visszahívását is elrendelték.

A vállalkozás több százezer forintos nagyságrendű bírságra számíthat. Tevékenységét kizárólag teljes körű karbantartás, festés, nagytakarítás, rovar- és rágcsálóirtás, valamint újabb - kedvező kimenetelű - hatósági szemle után folytathatja.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az érintett üzem adatai elérhetőek a "jogsértés listán".

 

Címkék:
vásárlás, nébih, kenyér,