Figyelem! Ez a legújabb átverés: százezrekkel húzhatnak le

Pénzcentrum/Index.hu2016. április 21. 15:02

Múlt héten jöttek az első jelzések, hogy a PayPal nevében ismeretlenek hamis emaileket küldenek ki a felhasználóknak, aki pedig óvatlanul kattint, és a valódinak tűnő bejelentkezésnél megadja adatait, annak megpróbálnak pénzt leemelni a számlájáról - írja az Index.


A támadók 100 ezer forint körüli összegeket próbálnak elutalni a számlákról. Ha ez nem sikerül, kisebb összeggel próbálkoznak. Volt olyan magyar áldozat, akit az OTP értesített, hogy próbálkoztak a PayPal-fiókjához kötött bankkártyáján.

A képernyőmentések alapján a csalók adathalász levelükben azt írják, hogy a PayPal-fiókot valamiért részben zárolták, és nem minden funkció érhető el, de nem részletezik, hogy pontosan mi történt és miért, hogy minél többen kattintsanak a hamis linkekre. Egyébként már a levél feladója sem stimmel.

Hogy lehet védekezni?

Érdemes bekapcsolni a Gmailben az eredeti feladókat külön ikonnal jelölő funkciót, ezt a Beállítások * Labs fülön tehetjük meg (vagy ide kattintva), mindjárt ez az első kiegészítő, "Hitelesítési ikon azonosított feladóknak" néven, itt olvashatnak róla bővebben. A program egyébként az eBayt és az Amazont is ismeri, magyar feladókat viszont nem.

Loading...

Címkék:
vásárlás, fizetés, paypal, kár, csalók,