Megszólalt a Praktiker: eddig várnak még a vasárnapi nyitással

Pénzcentrum2016. április 19. 19:07

A Praktiker áruházak május 8-án nyitnak ki először vasárnap, 19 barkácsáruház nyithat ki újra a hónap második vasárnapján.

A Praktiker nem változtat korábban eltervezett áprilisi munkarendjén a vasárnapi boltzár feloldása miatt. Az 1200 dolgozó érdekeit figyelembe véve május 8-án nyitnak ki az áruházak újra vasárnap. A hét utolsó napján a reggel kilenc órától délután ötig lesznek nyitva a boltok. A hét többi napján, a korábbi nyitvatartási rendnek megfelelően, reggel nyolc órától este nyolc óráig várja az áruházlánc a vásárlóit. A vasárnapi nyitvatartáskor az ügyfélszolgálat is elérhető lesz.

A barkácsáruháznaál a vasárnapi "nézelődős" vásárlás szombatra csúszott, így péntek, szombat és hétfő erősebbnek bizonyult más napokhoz képest az elmúlt egy esztendőben. Az új nyitvatartási rendtől azt várják, hogy a szokások megváltoznak, és újra péntek, szombat és vasárnap lesz a tipikus vásárlási időszak a barkácsáruházakban. 2015 márciusa előtt a vállalat forgalma jól alakult vasárnaponként, annak ellenére, hogy rövidebb ideig voltak nyitva az üzletek, mint a másik hat napon. A tapasztalatok szerint a fogyasztók a barkácsáruházi vásárlásaikat a hétvégére időzítik olyan termékkörök esetén, mint csempék, szaniterek, festékek, vagy kertépítéshez, kertrendezéshez kapcsolódó árucikkek.

Címkék:
vásárlás, praktiker, boltzár, vasárnapi zárva tartás, vasárnapi nyitva tartás,