Megjelent a törvény: több bolt is kinyit most vasárnap

MTI2016. április 15. 16:32

Megjelent pénteken a Magyar Közlönyben a kereskedelemről szóló törvény módosítása, amely ismét lehetővé teszi, hogy a boltok nyitva lehessenek vasárnap. A jogszabály szombaton lép hatályba.

Az Országgyűlés április 12-én - e héten kedden - vonta vissza a boltok vasárnapi zárva tartását előíró szabályozást a kormány javaslatára.
A most kihirdetett törvénymódosítással a kiskereskedelemben visszaáll az alig több mint egy éve, 2015. március 15-én bevezetett boltzár előtti állapot.

A törvény szövege szerint az üzlet nyitvatartási idejét a vásárlási szokások, a foglalkoztatottak és a lakókörnyezet érdekeinek figyelembevételével a kereskedő állapítja meg. A települési önkormányzatok - a helyi sajátosságok figyelembevételével - rendeletben szabályozhatják az üzletek éjszakai (22 és 6 óra közötti) nyitvatartási rendjét.

Több helyen már most kinyitnak a boltok

  • Az ÁRKÁD Budapest Facebook oldalán tette közzé a hírt, miszerint már április 17-én nyitva lesznek az üzletei.

  • Az ALDI Magyarország pedig közleményében tájékoztat arról, hogy vásárlói igényekre való tekintettel már most vasárnap kinyitja mind a 108 áruházát.

  • Korábbi cikkünkben pedig arról írtunk, hogy számos Auchan is nyitva lesz most vasárnap.

    JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

    Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

     

  • Tesco úgy döntött, hogy április 17-én, vasárnap, 147 áruházában nyitja meg a vásárlók előtt.

  •  A SPAR közleménye szerint, április 17-én csak a már korábban is betervezett, 67 SPAR logós egység tart majd nyitva.
  • A Penny Market üzletei is nyitva lesznek már most vasárnap 08:00-18:00 óra között.

Címkék:
vásárlás, nyitva tartás, vasárnapi boltzár,