Hivatalos: eltörlik a vasárnapi boltzárat

Pénzcentrum2016. április 11. 11:47

A kormány azt javasolja az Országgyűlésnek, hogy vonja vissza a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvényt - jelentette be a mai napon Rogán Antal.

Habár a kiskereskedelmi forgalomra, létszámra vonatkozó gazdasági elvárások teljesültek a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvénnyel kapcsolatban, a kormány ennek ellenére azt javasolja az Országgyűlésnek, hogy vonja vissza a szabályozást - jelentette be a mai napon Rogán Antal.

Nem sikerült meggyőzni a magyar embereket, és különösen a magyar nőket a boltzár szükségességéről, ezért a kormány azt fogja javasolni az Országgyűlésnek, hogy vonja vissza a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvényt, és állítsa vissza a 2015. március 15. előtt hatályos állapotot

- érvelt Rogán Antal.

Az intézkedés eltörléséről várhatóan a holnapi nap folyamán döntenek a képviselők.

Ez tehát azt is jelenti, hogy okafogyottá vált az MSZP népszavazási kezdeményezése - Rogán szerint ezzel 4-5 milliárd forintot spórolhat a költségvetés. Viszont szakértők szerint így kérdésessé válik az is, hogy a szocialistáknak sikerül-e majd összegyűjteniük a vasárnapi boltzár mellett, például földügyben benyújtott kérdésükre is a 200 ezer aláírást. Az ugyanis kevésbé érdekli tömegében a lakosságot.

Loading...
Címkék:
vásárlás, boltzár, vasárnapi zárva tartás, vasárnapi nyitva tartás, vasárnapi boltzár,