Megszólalt Orbán a vasárnapi boltzárról

Pénzcentrum/Index.hu2016. április 8. 13:32

Korai még itt állást foglalni - mondta el Orbán Viktor, a Kossuth Rádiónak adott reggeli interjújában arra a kérdésére válaszolva, hogy fognak-e kampányolni a vasárnapi boltbezárás mellett.


A kormányfő azt mondta, hogy "higgadtan" tekintik át azt, ami az elmúlt egy évben történt. "A kormány hétfőn kap jelentést a gazdasági minisztertől arra, hogy mi a valóságos helyzet. Ezzel hétfőn szembe fogunk nézni" - mondta.

Arról is beszélt, hogy a vasárnapi munkavégzés tilalma számukra "egy általános elv". A kormány azt szeretné, ha nem lenne kényszer, azaz vasárnap csak akkor dolgoznának az emberek, ha akarnának. "Vissza akarjuk adni a szabad vasárnapot a munkavállalónak. Az első lépést a kereskedelemben tettük" - indokolta meg, hogy miért éppen a boltokat zárták be. "Nem haladunk elég gyorsan ebben az ügyben, óvatosan kell eljárni" - fogalmazott.

A Nemzeti Választási Irodánál történt botrányos jelenetekkel kapcsolatban megint mindössze annyit mondott, hogy kiderült, hogy a népszavazás rendjéről szóló törvény "néhány technikai részletében messze van a tökéletestől", pedig egy nagyon fontos szabály, hiszen "a nép alapvető jogáról van szó."

Loading...
Címkék:
vásárlás, Orbán, szavazás, vasárnapi boltzár,