Veszélyes lámpákat hív vissza az IKEA: ezeket már ne használd

Pénzcentrum2016. március 17. 10:01

Áramütés kockázata miatt hívja vissza a GOTHEN lámpáit az IKEA. Az áruház azt kéri, hogy aki ilyen lámpát vett az mostantól ne használja, és vigye vissza a terméket valamelyik üzletbe - olvasható az áruház közleményében.

Az IKEA visszahívja a GOTHEM álló- és asztali lámpákat áramütés kockázata miatt, miután néhány esetben a lámpák zsinórja sérültnek bizonyult. A zsinór sérülése esetén a lámpa fém váza elektromossággal töltődhet fel, ami biztonsági szempontból kockázatos.

Az áruház arra kéri a vásárlókat, hogy még abban az esetben is, ha a lámpák kifogástalanul működnek, azonnal szüntessék be azok használatát és vigyék vissza valamelyik áruházba, ahol a termékek teljes vételárát visszakapják.

A termékvisszahívás mindhárom GOTHEM lámpára - két asztali és egy állólámpára - vonatkozik.

Az üggyel kapcsolatban nem értesültek személyi sérülésről, de két vásárló és egy áruházi dolgozó is jelentette, hogy áramütést tapasztalt. A legfontosabb pedig, hogy a termékek biztonságosan használhatók legyenek, és elfogadhatatlan, hogy balesetek történjenek. Ezért döntöttek úgy, hogy a balesetek elkerülése érdekében visszahívják a GOTHEM lámpákat és felhívják a figyelmet a használatuk veszélyére.

A GOTHEM lámpák 2015 októbere óta vannak forgalomban.
Loading...

Címkék:
vásárlás, IKEA, veszély, visszahívás, lámpa,