Az italautomatákra is bevezetik az online kasszát

Magyar Nemzet2016. február 29. 08:30

Akár az iparág végét is jelenthetné, ha az italautomaták üzemeltetői nem kapnak állami támogatást az online pénztárgépek beszerelésekor. Ugyanakkor egyet értenek az új rendszerrel, és remélik, az adóhatóság kiszűri a tisztességtelen vállalkozókat - írja  a Magyar Nemzet. 

Az iparág végét is jelentheti, ha nem kapnak állami támogatást az italautomaták üzemeltetői az online pénztárgépek beszerelésekor -mondta az ágazat szövetségének elnöke. Ettől függetlenül egyet értenek az új rendszerrel, és remélik, az adóhatóság kiszűri a tisztességtelen vállalkozókat.

Az adóhivatal vezetője elmondta, az idén kiterjesztik az online pénztárgépek rendszerét, és 30-50 ezer új kasszát állítanak be. Konkrétumként csak az étel- és italautomatákat nevezte meg, de arról nem beszélt, mikortól kötnék be a szerkezeteket a Nemzeti Adó-és Vámhivatalhoz (NAV).

Szöllősi Balázs, a Magyar Ital- és Áru-automata-szövetség elnöke szerint az iparág szereplőinek jelentős része tisztességesen dolgozik, befizeti az adót, a csalók viszont hatalmas károkat okoznak. Ezért folyamatosan egyeztetnek az adóhatósággal, és ígéretet kaptak arra, hogy a tisztességtelen automatásokat kiemelten figyelik majd.

Címkék:
vásárlás, NAV, automata, online kassza, italgép, italautomaták,