Ősztől jönnek az új pénztárgépek

Világgazdaság2016. február 26. 09:00

Százezer forint áfatartalom felett lesz kötelező az online számla, ősztől pedig két körben jönnek majd az új online pénztárgépek is - írja a Világgazdaság.

Az idén kiterjesztik az online pénztárgépek rendszerét, és 30-50 ezer új kasszát állítanak be - mondta el Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese. Közölte, hogy gondolkodnak még az online számlázás bevezetésén is, itt "bizonyos értékhatártól" a számla ugyanúgy automatikusan bekerülne a hatóság rendszerébe.

A lap értesülése szerint százezer forint áfatartalom felett volna kötelező az online számlázás. Azt viszont még egyelőre nem tudni pontosan, mikortól vezetnék be a rendszert - szakértők korábban azt mondták, ehhez a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) informatikai fejlesztésére is szükség volna. Egyes értesülések szerint ősztől két körben jönnek majd az új online pénztárgépek, aminél két lépcsőben rendelnék el az online-osítást.

Az elsőbe - szeptemberi bevezetéssel, egy hónapos próbaidővel és októberi élesedéssel - azok a szolgáltatók tartoznának, akik a ma szabványos online gépeket is használni tudnák. A második határidő azokra vonatkozna, ahol fejlesztés szükséges az alkalmazáshoz: ilyenek lehetnek a taxisok.

Címkék:
vásárlás, NAV, online pénztárgép, online kassza,