Erre gyanakodj, ha a párod olcsó bonbonnal állít be Valentin napon

Pénzcentrum2016. február 14. 07:03

Nem szabad kétségbeesni, ha idén a Valentin napon a párunk esetleg egy olcsóbban, vagy akciósan vásárolt csokival lep meg minket. Sőt, a legfrissebb tanulmányok szerint a partnered ilyenkor gondolja azt, hogy igazán közel álltok egymáshoz. Mutatjuk a részleteket.


Egy frissen készített tanulmány szerint azok az emberek, akik a párjuknak nem félnek akciósan vagy éppen leértékelésen vásárolt csokit ajándékozni Valentin napra, azok sokkal inkább közelebb érzik magukhoz a partnerüket, mert olyan terméket keresnek, amivel mind a ketten jól járnak - hiszen egy olcsóbb csoki megvásárlásával a "családi kasszában" is több pénz marad.

Több kísérletet is végeztek

Az ilyen őszinte és nyílt magatartás csak az igazi és mély kapcsolatokban elképzelhető, amikor az emberek a közös előnyöket tartják szem előtt - írja a Floridai és a Chichagói egyetem kutatóira hivatkozva a Daily Mail.

A kutatók hét kísérletet végeztek, amiben többféle kapcsolatot vizsgáltak beleértve a magától kialakuló spontán barátságokat és azokat is, amelyeket a laborban szimuláltak. Az eredmények pedig igazolták, hogy az emberek hajlamosabbak voltak a páros számára előnyős döntést hozni, ha olyasvalakiről volt szó, aki közel áll hozzájuk.

Az egyik kísérletben a Chicagó egyetem 63 hallgatója vett részt egy sorsoláson, ahol minden nyertes és még egy fő megkóstolhatott egy ínyenc csokoládét. A nyertesek két különböző csomagból választhattak:

  • Az első variációban a nyertes 7 trüffel golyót kap a plusz egy fő pedig 3-at (tehát összesen 10 trüffel golyót).
  • A másik esetben a nyertes 2 trüffel golyót kap és a másik ember pedig 6 darabot (vagyis összesen 8 trüffel golyót).

Az arányokon persze nem lehetett változtatni. Az eredmények azt mutatták, hogy abban az esetben, amikor emberek tudták, hogy a csokit olyasvalakivel kell megosztaniuk, aki közel áll hozzájuk, akkor kétharmados többségben a nagyobb csomagot választották. Míg abban az esetben, amikor a résztvevők tudták, hogy a csokit olyan emberrel kapják, akit nem éreztek olyan közel magukhoz, akkor már csak az emberek egyharmada választotta a nagyobb csomagot - vagyis kevesebben választották a kettőjük szempontjából jobb megoldást.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ezt a marketingesek is tudják

Bár általánosságban elmondható, hogy akiket jobban szeretünk azokra hajlandóak vagyunk többet költeni, de a kutatók most mégis azt mondják, hogy  hamarabb levesszük a polcról a leértékelt, vagy akciós termékeket, ha a szeretteinkek vásárolunk - hiszen ezzel kíméljük meg legjobban a közös kasszát.

Mik a legnépszerűbb ajándékok?

A hazai üzletekben már a Valentin napot megelőző héten megnő a forgalom, akad olyan bolt, ahol ilyenkor csaknem 10 százalékkal több édesség fogy. Leginkább a táblás csokikat és a desszerteket vásároljuk, de a virágoknak is jelentősen megugrik ilyenkor a forgalma. Az alkoholos italokból február közepén a pezsgők és a krémlikőrök a legnépszerűbbek. De többen veszik le ilyenkor a polcról a bögréket, plüss figurákat, fényképkereteket és szív alakú párnákat is.

 

Loading...

Címkék:
vásárlás, olcsó, ajándék, valentin nap, csoki,