Figyeljünk! Változik a boltok nyitva tartása a következő napokban

Pénzcentrum2015. december 21. 11:00

A karácsony előtti bevásárláskor érdemes szem előtt tartani, hogy az ünnepek ideje alatt három napig biztosan zárva lesznek az üzletek. De hogy alakul a boltok nyitva tartása a karácsonyi időszakban?

A Pénzcentrum információi szerint a boltok nyitva tartása az alábbiak szerint alakul a következő napokban:

December 23-án SZERDÁN a boltok a szokásos rendben várják a vevőket, a hipermarketek este 10-kor zárnak, a plázák boltjai általában 8-ig, 9-ig tartanak nyitva.

December 24-én CSÜTÖRTÖKÖN a legtöbb üzletben csak 12 óráig lehet majd vásárolni, délutántól csak  néhány kisebb bolt lesz nyitva. Az Országos Kereskedelmi Szövetség szerint ezen a napon a boltok egy része valószínűleg már nem is fog kinyitni a korai kötelező zárási időpont miatt (elsősorban az iparcikkeket árusító üzletek).

December 25-én PÉNTEKEN és december 26-án SZOMBATON a karácsonyi ünnepek miatt a legtöbb bolt zárva tart. A karácsonyi ünnepek alatt néhány kisbolt, benzinkutak boltjai, virágboltok, cukrászdák lehetnek majd nyitva.

December 27-én VASÁRNAP az elmúlt hónapokban megszokott módon zárva lesznek a boltok, mivel csak a karácsonyt megelőző adventi vasárnapokon tarthattak hivatalosan nyitva. A Pénzcentrum információi szerint lesznek azonban olyan üzletek, amelyek most használják ki az évi plusz egy szabad vasárnapjukat, így érdemes tájékozódni, hiszen elképzelhető, hogy nyitva találjuk azt a boltot, amire szükségünk van (például garanciális ügyintézés, árucsere miatt).

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

December 28-án HÉTFŐN a boltok már ismét a szokásos rendben várják majd a vevőket, a hipermarketek este 10-kor zárnak, a plázák boltjai 8-ig, 9-ig lesznek nyitva.

Várhatóan szerdán, csütörtökön és hétfőn a szokásosnál nagyobb tumultus lesz a boltokban, így jó eséllyel hosszú sorokra kell majd számítani. Jövő héten is érdemes figyelni a boltok nyitva tartását, ugyanis a szilveszteri ünnepek szintén hétköznapra fognak esni.

Loading...

Címkék:
vásárlás, karacsony, bolt, hosszú hétvége, nyitva tartás, ünnep, boltzár,