Lebukott a Mikulás: akár 200 ezer forintos bírságot is kaphat

Pénzcentrum2015. december 7. 17:00

Akár kétszázezer forintos büntetést is kaphat az a budapesti Mikulás, aki a műsor után nem adott számlát. Mint kiderült, a szülők a NAV-nál dolgoznak - írja a Tények.hu.

200 ezer forintot is fizethet az a budapesti Mikulás, aki nem adott számlát a NAV-os szülőknek. A Mikulás egy budapesti családhoz ment ki, hogy meglepje a gyerekeket, a műsor után azonban nem adott számlát, így a NAV-nál dolgozó szülők felfedték magukat és megbírságolták.

A Mikulás azt mondta, hogy a műsor után, amikor épp megkapta volna a pénzét, a szülők visszahívták a lakásba, és megmutatták neki NAV igazolványukat. Mivel a Mikulás nem adott a műsor után számlát és vállalkozói igazolványa sem volt, az ellenőrök megbírságolták. Egyelőre még kérdéses, mennyit kell fizetnie, de akár 200 ezer forint is lehet a bírság. A férfi azt mondta: mivel egy évben csak egyszer dolgozik Télapóként, nem gondolta volna, hogy ebből baj lehet.

 

Egy Mikulásokat is kiközvetítő cégnél azt mondták: ahhoz, hogy mindent szabályosan csináljanak, szerződést kell kötniük minden Mikulással és minden látogatás után számlát kell adniuk.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az adóhatóság a konkrét üggyel kapcsolatban nem nyilatkozott, viszont úgy fogalmaztak, hogy a bírság kiszabásakor minden körülményt figyelembe vesznek és ha indokolt, akár el is tekinthetnek tőle. Decemberben fokozottan ellenőrzik azokat a szolgáltatókat és kereskedőket, akik az adventtel és a karácsonnyal kapcsolatban árulnak, a szaloncukor árusoktól a síkölcsönzőkig mindenkit.

Címkék:
vásárlás, NAV, számla, büntetés, mikulás,